Kulttuurisunnuntai

Kulttuurisunnuntai alkoi tihkuisen harmaassa kelissä. Se jos mikä on paras mahdollinen museokeli. Kierros alkoi Ateneumin impressionismin perintöä käsittelevästä näyttelystä. Näyttelyä on kovasti hehkutettu, mutta minä arvioin sen teinien tapaan ”ihan ok” eli varsinaista hurmosta ei päässyt syntymään. En tiedä, mitä särmää olisin kaivannut lisää. Sovitaan, että oli ihan sisäsiisti näyttely. Sörkän paatit Pariisin puistojen rinnalla olivat hauska pari. Suuremman vaikutuksen minuun teki Ateneumin yläkertaan remontin jälkeen avattu valoisa ja avara kahvila sekä alakerran sienirisotto.
Ateneumista jatkoimme matkaa Kiasmaan. Ars Fennica 2023 – taiteilijoiden teokset olisivat vaatineet katsojalta enemmän kärsivällisyyttä kuin minulla oli tänään. Eteläafrikkalaisen Bopapen näyttely yläkerrassa tuoksui Frantsilan yrteille. Hajuyliherkälle ihmiselle tämä näyttely ei ollut kovin miellyttävä.
Ehkä kolmas kerta toden sanoo? Sanomatalon aulassa oli esillä Helsinki Photo Festival 2023 valokuvia. Ne olivat tämän päivän tunnelmiin puhuttelevin kokonaisuus teemalla Courage.
Ja sitten kotiin! 8557 askelta kulttuuria riittää yhdelle sunnuntaille.

Jätä kommentti