Kolme yötä Korppoossa

Vietimme loppukesän lomapäiviä Turun saaristossa. Kohteenamme oli kahden lauttamatkan päässä oleva Korppoo. Matka sujui tutulla kuuden hengen ystäväporukalla.
Menomatka alkoi sadetuhnuisessa kelissä.
Perillä saimme kuitenkin auringonpaistetta ja lämpimän nautinnollisia kesäpäiviä.
Vuokramökkimme sijaitsi meren rannalla muutaman kilometrin päässä Korppoon keskustasta.
Naapureina meillä oli kaksi emolehmää vasikoidensa kanssa. Ne piipahtivat välillä meitä tervehtimään.
Mökillä pääsimme nauttimaan elosta luonnon keskellä. Seurasimme jalohaikaroiden elämää. Veneellä pääsi pienille kalastusreissuille. Metsäteitä pitkin löytyi pidempiä ja lyhyempiä ulkoilureittejä. Mölkkyäkin mahtui pelaamaan pihassa.
Mökkielämään kuului jokapäiväinen saunan lämmitys. Merivesi oli vielä oikein sopivaa uimiseen.
Juhlan aiheita ei tarvinnut keksiä, kun pääsimme onnittelemaan synttärisankareita ja viettämään jokavuotisia rapujuhlia, nyt jo vuodesta 1998 alkaen.
Korppoon kirkko kuului matkamme vierailukohteisiin. Kirkko on yksi vanhimmista kirkoista Suomessa. Ensimmäinen osa valmistui jo 1300-luvulla. Osa sisustuksestakin on 1600-luvulta. Hautausmaalta löytyi yhden nobelistinkin hauta. Kirkko ja sen ympäristö on vierailun väärtti.
Vietimme Korppoossa aikaa myös Saaristokeskuksessa, joka oli varsin mielenkiintoinen. Siitä postaan erikseen.
Varsinainen ihmetyksen aihe oli keskustan Sibelius-patsas. Meille selvisi, että Sibelius on majaillut Korppoossa pari kesää soittaen ja säveltäen. Kyllä siitä jo pitää patsas saada!
Kyllä syyskuussakin loma tuntuu vielä lomalta. Korppoossa oli melkein kuin ulkomailla. Lautat kuljettivat toiseen maailmaan.

Jätä kommentti