Puhutteleva Purnu 2023

Purnun kesätaidenäyttely 2023 Orivedellä on puhutteleva kokonaisuus. Eerika Malkki ja Jari Granholm ovat onnistuneet kokoamaan yhteen töitä, jotka tasapainoisesti täydentävät toisiaan. Näyttelyn nimi on Balanssi.

Näyttelyn taiteilijoiden kantavana teemana ovat mm. olemassaolon kysymykset, ihmisen ja luonnon suhde, ekologiset muutokset ja luonnon monimuotoisuus. Kesän ensimmäisellä näyttelyvierailulla löytyivät vahvimmat henkilökohtaiset suosikit.

Sirpa Särkijärven maalaukset hehkuvat vahvaa sensuellia latausta. Ne tarjoavat katsojalle paljon rivien välejä, joissa jokaisella on lupa omiin tulkintoihin. Näen, mitä haluan.
Sakari Kannoston henkiolennot palaavat mielikuvitukselliseen merimaailmaan käänteisen evoluution seurauksena. Niissä on jotain uljasta ja ylevää asettuessaan Aimo Tukiaisen teosten lomaan. Hupaisa yksityiskohta ovat nuo jalustana toimivat kermakot.
Ninni Luhtasaaren työt edustavat minulle harvemmin kuvataiteessa esiintyvää huumoria. Ninnin hyväntuulentyöt saivat minut hihittelemään itsekseni. Myönnän, ensireaktio suihkulähteen äärellä oli röhönauru. Onneksi sain sen vaiennettua nopeasti ja pääsin jatkamaan sivistyneesti taidekierrosta.
Petri Ala-Maunuksen valtava öljytyö Dawn of a New Era on pysäyttävä. Upeita yksityiskohtia, mystistä tunnelmaa. Tämän taulun äärelle palaan aivan varmasti tulevilla käynneillä.
Siina Levonoja muistuttaa meitä uhanalaista, silmälläpidettävistä ja hävinneistä lintulajeista. Seinällä lentävät mustat räystäspääskyt ovat vähentyneet voimakkaasti hyönteiskadon myötä. Teoksen lintuja voi ostaa ja ne saa mukaansa heti. Postaan myöhemmin tästä lisää. Meidänkin mukaan lähti pääskyjä.
Näyttelyvieraat saavat edelleen nauttia Purnun savusaunan löylyistä kahtena päivänä viikossa. Viereinen Längelmävesi tarjoaa viilennystä vaikkei saunaan ehtisikään.
Kahviosta saa itse leivottuja, suussa sulavia herkkuja. Kolme kakunsyöjää eivät osanneet päättää, mitä valita. Niinpä palaset jaettiin kolmeen osaan ja kaikki saivat kaikkea.

Purnussa on taatusti jokaiselle jotain. Suosittelen näyttelyä, savusaunaa ja kakkuja! Tai lempeää vaeltelua pitkin Purnun vihreitä nurmikenttiä katse kaukana järven horisontissa linnunlaulua kuunnellen. Vielä ne laulavat…

Jätä kommentti