Itse tehtyjä sementtilaattoja

Rouvan pieni sementtimylly on pyörittänyt ahkerasti uusia laattoja. Virosta tilatut muotit ovat olleet kovassa käytössä. Yhdestä 25 kg:n kuivabetonisäkistä saa noin kymmenen kappaleen satsin kerralla.
Olen antanut laattojen kuivua muotissa yön yli. Seuraavana päivänä pääsee jo valamaan uusia laattoja. Muotit on syytä öljytä hyvin käyttökertojen välillä, niin ei tule ongelmia laattojen irrottamisessa. Minä olen käyttänyt halvinta mahdollista rypsiöljyä tähän tarkoitukseen. Irrottaminen helpottuu, kun kääntää muotit hetkeksi toisin päin irrotuksen yhteydessä. Välillä ravistelee muottia pitkittäin ja välillä poikittain niin laatta kyllä pulahtaa muotista ulos. Yksi ainoa laatta on rikkoutunut tähän mennessä. Tämä johtui todennäköisesti siitä, että otin laatan vähän liian kosteana pois muotista.
Alunperin olin ajatellut, että teen laatoista polun, mutta nyt ovat suunnitelmat muuttuneet.
Laattoja voi yhdistellä monella eri tavalla.
Nyt on kokeilussa pieni patioalue omenapuun alle. Siellä on ihanan vilpoisa paikka aurinkoisena päivänä. Keväällä voi sitten leikkiä omenapuiden kukkiessa japanilaista Hanamijuhlaa. Mutta muutaman laatan saa vielä pyöräyttää ennen kuin pieni patio on valmis.
Täältä voit lukea lisää, jos innostut itse tehdyistä sementtilaatoista ja haluat tilata muotteja. https://blyygiblumsteri.com/2020/07/06/mokkiraksa-rouvan-pieni-sementtimylly/

2 kommenttia artikkeliin ”Itse tehtyjä sementtilaattoja

 1. Allu 21.7.2020 / 16:15

  Mä luin, että sulta saa tilata laattoja, meinasin jo tilata.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 21.7.2020 / 16:40

   No hitsit, pitäiskö ryhtyä 😉 Ehkä ei kuitenkaan kannata. Pitää ensin viedä loppuun aloitetut projektit.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s