Mökkiraksa – Rouvan pieni sementtimylly

Mökkiraksalla on tehty kovasti sementtihommia. Rouvan pieni sementtimylly on jauhanut ahkerasti. Tallinnasta tilaamissani muovimuoteissa on leivottu sementtikakkuja ansiokkaasti.
Nettifirma Rodomar toimitti parissa päivässä Matkahuollon kautta muovimuotit Tallinnasta Hämeen perukoille. Löysin Facebook-ryhmästä vinkin näistä muovimuoteista ja innostuin oitis ajatuksesta, että voisin itse valaa sementistä laattoja pihapoluille.
Vaihtoehtoja oli muoteissa runsaasti, mutta vanhat koukerot olivat houkuttelevimpia.
Kuivabetonista tein sörsselit ämpärin pohjalla.
Muotin pohjan valelin rypsiöljyllä tarkoituksena varmistaa, että laatta irtoaa kuivana muotista.
Sitten siirtelin sementtiseosta ämpärin pohjalta muotteihin.
Hyvän lopputuloksen takaamiseksi kannattaa harrastaa vähän taikuutta. Minulla toimi hyvin vanha loru: ”Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku!” Muutaman kopautuksen annoin muotin kylkeen ja tsadam!
Nyt ovat ensimmäiset kakut valmistuneet ja melkein kuivia. Vielä pitää vähän veivata rouvan pientä betonimyllyä, jotta laattoja on riittävästi. Yhdestä 25 kilon säkistä tulee noin 10 laattaa. Mutta onhan sitä lomalaisella aikaa veivailla.
Vakavampimielisiä sementtihommia on tehty terassiprojektiin liittyen. Terassin rakentaminen on jatkunut uuden kantavan paalun valamisella. Kaivinkone kaivoi kuopan ja sen jälkeen pohjalle tehtiin sementtilaatta. Laatan päälle kasattiin harkoista pilaria, jonka sisälle laitettiin sementtiä ja betonirautoja. Siinä taas tarvittiin rouvan pientä betonimyllyä.
Betonileikkejä voi tehdä myös lasten hiekkaleluilla. Laitetaan vain öljyä muotin pintaan ja sementtiä muottiin.
…ja raparperin lehdillä voi valaa kivoja ulkokippoja. Kannattaa kärkkyä isonkin betonimyllyn lähistöllä. Aina sieltä jotain pientä ripettä jää betonileikkeihin. Ja jos ei jää, niin hyvin sitä sementtiä valmistuu ämpärinkin pohjalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s