Loma alkoi!

Minun lomani alkoi, kun puolelta päivin napsautin läppärin kannen kiinni. Avoauton katto napsautettiin auki ja suunnattiin tukka hulmuten lomanaloituslounaalle Ruovedelle. Rantaravintolassa oli maittava buffet-pöytä ja siitä hipsuttelimme satamaan tervehtimään höyrylaiva Tarjannetta.
Systerin vinkkien pohjalta tiesimme löytävämme Vinhan kirjakaupasta paljon mielenkiintoista katsottavaa. Sarjakuvien ystävää ilahdutti Kamala luonto – näyttely ja hyllystä löytyi ranskankielisiä Tinttejä. Ja tunnustaa täytyy, että taas tehtiin taidehankintoja. En kerro vielä tarkemmin tästä. Joskus sitten.
Vinhan pihassa huilasimme varjon alla, tankkasimme kakun kanssa nestettä ja keräsimme voimia muihin suosituskohteisiin.
Navetan vintiltä löytyi taidemyyntinäyttely. Juttelimme hetken kuvataiteilija Marika Viskarin kanssa, joka kertoi töidensä synnystä. Silkkaa mystiikkaa ja ihania tarinoita, sanon minä. Vintillä tapasimme myös Mr. Vinhan eli Pasi Vainion, joka jaksaa edelleen olla innostunut Vinhastaan ja aina keksimässä jotain uutta. Nyt on tulossa tanssit Navetalle.
Vinhan kesäkaupan ja jäätelöbaarin kautta piipahdimme KaunisKylä – myymälään etsimään uutta lasipalloa mökin muiden lasipallojen seuraksi. Hyvä ehdokas löytyi, mutta katsotaan mätsääkö väri. Muitakin ihania lasitöitä oli värittämässä myyntihuoneita.
Poikkesimme rannassa konttimyymälässä. Minä hipelöin siellä innolla kesävaatteita, mutta vältin täpärästi ostamasta mitään uutta. Keskustassa oli osto-ja myyntiliike Kupla, jossa ehdimme suorittaa vain nopean pyörähdyksen ennen kuin se meni kiinni.
Meillä oli illaksi liput Ruoveden Kamarimusiikki festivaaleille.
Konsertin helmi oli lopussa soitettu Felix Mendelssohnin konsertto viululle ja pianolle sekä jousille d-molli. Harvoin kuultu konsertto oli kerrassaan herkkua upeiden muusikoiden tarjoilemana. Pianistina tässä kappaleessa oli  Jan Michiels ja viulusolistina Petteri Iivonen.

Lämpimissä merkeissä ja vauhdikkaasti alkoi loma.

Jätä kommentti