Walleniuksen Wapriikin taidebrunssi

Walleniuksen Wapriikki  on monipuolinen kulttuurikeidas vanhassa tehdasmiljöössä Juupajoella. Siellä on avoinna koko kesän useiden taiteilijoiden näyttelyitä. Me aloitimme kesän ensimmäisen kulttuurikierroksen kuitenkin ravintolan puolelta. 
Tee- ja kahvihuone Singer kattaa brunssin muutaman kerran kesän aikana. Tarjolla on suolaista ja makeaa niin kylmänä kuin myös höyryävän lämpimänä. Meille pöydän herkkuja riitti runsaan lounaan edestä.
Minä ihastuin erityisesti savuahven kananmuniin, viininlehti kääryleisiin, katkarapuceasar salaattiin, joka oli höystetty kuusenkerkillä sekä pinaatti ja tomaatti munahyydykkeeseen. Mies ilahtui silleistä ja opiskelijaneito tuoreista croisanteista ja vaaleista vastaleivotuista leivistä. Minä en itse asiassa koskaan ehtinyt lämpimiin ruokiin, kun tilaa piti jättää jälkiruuillekin.
Viulumusiikin säestyksellä siirryimme maistelemaan kakkuja ja juustoja lisukkeineen.
Uusi tuttavuus oli tyrniposset. Ihana maku sekin!
Brunssin sisältöä ei ollut missään esillä kirjoitettuna, mutta henkilökunnan avulla ruuat löytyvät niin gluteenittomille kuin allergikoille. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä herkullista brunssia. Hauskana yksityiskohtana kerrottakoon, että brunssia kootessa on muistettu tehtaanjohtaja Walleniuksen matkoja Pietariin ja Syyriaan. Sieltä tulevat slaavilaiset ja syyrialaiset vaikutteet.
Hallien puolelta löysimme taiteilijoita töidensä äärellä. Tommi Ketosen graal tekniikalla valmistamat lasityöt olivat vaikuttavia.
Ulla Väisäsen kesäiset pörriäiset lensivät seinillä.
Nyt on tehty myös kesän ensimmäinen taidehankinta. Anne-Mirjami Suokiven hurmaava miniatyyriteos on kotiutettu mökille harmoonin päälle.

Jätä kommentti