Kulkureita yössä

Tarkoitus oli viettää rauhallista pyhäinpäivää hyvän ruuan äärellä ja käydä illan hämärtyessä hautausmaakierroksella.
Teimme ruokaa ihan itse. Kokeilimme valmistaa avokadopastaa, joka olikin varsin helppoa kokattavaa. Hyvää tuli ja jälkiruuaksi saimme naapurin italialaiskaupasta suklaa-kirsikkakakkua.
Ruuan päälle päätimme kiertää Lauttasaaren kautta hautausmaalle. Galleria Foggassa oli näyttelyn avajaiset ja kova kuhina. Conversations with the fantasy-näyttely aloitti meidän varsin mielikuvituksellisen iltakierroksen.
Näyttely oli ihan mielenkiintoinen. Kohta kuitenkin suuntasimme siltojen toiselle puolelle kohti Hietaniemen hautausmaata. Lyhin reitti kulki Lapinlahden vanhan sairaala-alueen läpi. Huomasimme mainoksia illan tapahtumista.
Yhtäkkiä huomasimme olevamme tarinankerrontatapahtumassa, jossa ihmiset eri puolilta maailmaa kertoivat tarinoitaan samassa pöydässä istuville. Meidän pöydässä oli huikeita ihmisiä ja huikeita tarinoita! Olisimme viihtyneet vaikka koko illan.

Ystävämme oli huomannut meidät auton ikkunasta ja houkutteli viereisessä rakennuksessa järjestettävään konserttiin ja lyhytfilmitapahtumaan. Mikäs siinä auttoi muu kun vaihtaa salia ja jatkaa toisenlaisen kulttuurin äärellä. Pääsimme myös näkemään tutun mediataiteilijan lyhytfilmin.
Lopulta pääsimme alkuperäiseen kohteeseemmekin. Hietaniemen hautausmaalla on muualle haudattujen omaisten muistopaikka, jossa kävimme hiljentymässä hetken.

Osaaottava ajatus lähti myös sinulle, joka olet juuri menettänyt läheisesi.

2 kommenttia artikkeliin ”Kulkureita yössä

  1. Inna 5.11.2023 / 11:52

    Olipa teillä taas huikea ilta ja jänniä tapaamisia. Olette näemmä todellisia kulkureita 🙂 Terv InnaAnni

    Tykkää

Jätä kommentti