Korppoon saaristokeskus

Korppoon saaristokeskus on mielenkiintoinen vierailukohde. Piipahdimme taloon saaristoretkellämme.
Saaristokeskuksesta löytyy kahvilan ohella mm. hotellihuoneita, vierassatama ja erilaisia näyttelyitä.
Jäimme ihmettelemään ulkona olevia akvaarioita, joihin oli kerätty saaristomeren asukkaita. Olipa siellä mm. mielenkiintoisia pieniä piikkinokkaisia kaloja ja rapuja. Meren eläviä oltiin juuri ruokkimassa, joten näimme hyvin, kun ne kurkistivat koloistaan. Tapasimme samalla saaristokeskuksen henkilökuntaa ja kuulimme saaristomeren biosfäärialueesta, joka kuuluu maailmanlaajuiseen Unescon biosfääriverkostoon. Suomessa alueita on vain kaksi, joista toinen on Pohjois-Karjalassa Kolin alueella.
Saaristokeskuksessa on hieno Junnulabra, jossa lapset pääsevät tutkimaan ja tutustumaan meren elämään. Kaikesta tästä innostuneena katselimme uusin silmin merielämää laiturilta käsin. Ensimmäistä kertaa bongasimme meduusoja leijumassa meren aalloissa.
Saaristokeskuksessa purettiin juuri kesän näyttelyä. Meillä oli ilo nähdä viimeiset kuvat seinällä ennen kuin ne pakattiin matkaan. Valokuvaaja Janne Gröningin kuvat olivat upeita otoksia. Pääsimme jututtamaan palkittua kuvaajaa. Gröning sai kesällä Suomen Kulttuurirahaston tunnustuspalkinnon työstään saaristoluonnon kuvaajana. Toivoa sopii, että jatkossakin pääsemme Gröningin puhuttelevien kuvien äärelle. Huikeita kuvia!
https://skr.fi/ajankohtaista/terttu-ja-aatos-petajan-rahaston-palkinto-valokuvaaja-janne-groningille
Saaristokeskuksessa on työhuoneita mm. Metsähallituksella ja Åbo Akademilla. Ei hassumpi konttorimiljöö.
Saaristokeskus on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, jos matkailee Korppoossa.

Jätä kommentti