Ukraina – Vuosi sotaa

Sanomatalolla avautui Ukrainan sodan vuosipäivänä 24.2.2023 Helsingin Sanomien valokuvaajien näyttely. Ukrainassa käyneiden toimittajien valokuvat ovat tuttuja. Tapahtumat ja tunnelmat ovat syöpyneet kuvien kautta syvälle sydämiin. Yksi kuva on välillä enemmän kuin tuhat sanaa. Toisaalta tarinat kuvien takana puhuttelevat. Toimittajat ja valokuvaajat tekevät vaarallista, mutta erittäin tärkeää työtä lähtiessään sota-alueelle raportoimaan. Lievän kauhun vallassa huomasin tutun valokuvaajan nimen kuvan vieressä. Voin vain aavistella, mitä matkalla on nähty ja koettu. Näkymät eivät varmaan koskaan häviä mielestä kokonaan. Katutaiteilija Banksyn tekemät graffitit on nyt siirretty ukrainalaisiin postimerkkeihin. Suomalaisen sellistin konserttisali raunioiden keskellä jättää yleisön sanattomaksi. Joukkohautojen kalman haju tuntuu Suomeen asti. Vaikuttava näyttely on auki 30.3.2023 saakka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s