Kukkasipuleita istuttamassa

Saimme kesällä tuliaisina tulppaanin sipuleita Hollannista. Pari viikkoa sitten ryhdyin tuumaamaan niille sopivaa istutuspaikkaa ja raivasin omenapuun alta tilaa. Alennusmyynnistä ostin lisää kukkasipuleita.
Maa oli kovin savista ja siksi laitoin istutuspaikkaan savimaan joukkoon vähän kukkamultaa.
Ihanat ystäväni saapuivat puutarhatalkoisiin suunnittelemaan ja toteuttamaan kevätkukkatarhaa. Nimekseen se sai Maisterien Arboretum. Maisterit tekivät perinpohjaista suunnittelutyötä, sillä hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty.
Ja sitten ryhdyttiin hommiin.
Kaikille sipuleille löytyi oma paikka.
Vähän vielä lisättiin multaa pinnalle. Saa nähdä jättävätkö myyrät sipulit rauhaan vai tarvitaanko Marttojen ohjeiden mukaisesti valkosipulin kynsiä ja eläimen verta levitettynä kukkamaalle, jotta kutsumattomat vieraat pysyvät poissa.
Nyt sitten vain jäädään odottamaan Hollannin tulppaanien keväistä nousua Maisterien Arboretumille.

3 kommenttia artikkeliin ”Kukkasipuleita istuttamassa

  1. Allu 17.10.2020 / 18:58

    Mun kaverin mies on insinööri ja istutti valtavan määrän lahjaksi saatuja kukkasipuleita. Karmea yllätys sitten keväällä kun kaikki oli rivissä precis tietyn etäisyyden päässä, niin luonnoton kuin olla voi. Niin insinöörit.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s