Lux-galleriat 2024

Lux – galleriat tarjoavat kaamoksen ja pakkasen keskelle valoa ja lämpöä. Sää ei tänä vuonna houkuta pitkille ulkokierroksille Helsingin perinteisen valojuhlan tiimoilta, mutta pienissä paloissa nautittuna Lux on jälleen kerran kokemisen arvoinen elämys.

Iltakierroksemme alkoi Kalevankadun Galleria Halmetojan tarjoamasta Vappu Rossin näyttelystä. Mielenkiintoisella pistetekniikalla toteutetut valoteokset olivat tyylikkäitä. Vappu oli paikan päällä kertomassa töistään.

Hienoa, että myös Art Hotel Glo on lähtenyt mukaan Luxiin tarjoamalla hienot puitteet Severi Haapalan töille. Severi houkutteli katsojia mukaan teatterimagiikan ihmeelliseen maailmaan. It’s kind of magic.

Hietalahden rannassa sijaitsevan Galleria Pirkko-Liisa Topeliuksen seinille oli rakennettu Jyrki Sinisalon mielikuvituksellisia maailmoja. Pieniä yksityiskohtia pursuilevat teokset ja taiteilijan tarinat vetivät kuin magneetti puoleensa.

Galleriat houkuttelivat selvästi sisälle uudenlaista ja uteliasta näyttely-yleisöä taiteilijoita jututtamaan. Kylmästä ulkoilmasta oli mukava poiketa lämpimän glögin ja marjamehun äärelle taiteen taikapiiriin viipyilemään. En tiedä ovatko taiteilijat paikalla koko Lux viikon ajan, mutta poiketkaa ihmeessä gallerioihin!

Jätä kommentti