Helmen sisar – Lucinda Riley

Irlantilainen kirjailija Lucinda Riley tunnetaan maailmalla suositusta Seitsemän sisarta -sarjasta. Sarjan neljäs kirja Helmen sisar on ensimmäinen kirja, jonka minä olen lukenut.

Helmen sisar-kirjan mukana pääsee matkailemaan maailmalle niin paikan kuin ajan suhteen. Pääasiassa tapahtumat sijoittuvat Australiaan. Ajassa liikutaan niin 1900-luvun kuin myös 2000-luvun maisemissa. Kirja onkin erinomainen ajan kuvaus siirtomaavallan kuin myös modernin Australian aboriginaalikulttuuriin ja Vanhasta maailmasta saapuviin uuden elämän rakentajiin.

Rileyn kirja on melkomoinen opus, sillä siinä on yli 700 sivua. Niihin sivuihin mahtuu koukeroinen kudelma toisiinsa liittyviä ihmisiä niin menneisyydessä kuin nykyisyydessä. Kirjassa etsitään omia juuria. Rakkautta ja draamaakin saadaan kohdata.

Välillä tuntuu siltä, että kirja on vähän liiankin näppärä kudelma, mutta viihdyttävä se ainakin on. Perinteiseen tapaan halusin lukea kirjan yhdellä istumalla, sillä oli mukava lähteä mielikuvissa vaeltamaan muihin maisemiin. Muutama tunti siinä rutistuksessa kului, mutta viikonloppuöinähän sitä aikaa on.

Australia on minulle tuttu paikka, sillä olen vieraillut siellä pariin otteeseen ja kierrellyt maassa kolmisen kuukautta. Aboriginaalien asema ja heidän taiteensa tuli tutuksi reissuilla ja siksi oli kodikasta palata taas aussitunnelmaan. Tuntui ihan siltä kuin kirjan kautta pääsisi pienelle matkalle nyt kun koronan takia ei muuten matkailu onnistu.

Kirja oli ehdottomasti lukemisen arvoinen. Haluan lukea sarjan muutkin kirjat. Mielenkiintoista nähdä, millaisia tarinoita on rakennettu muiden perheeseen adoptoitujen sisarusten ympärille.

2 kommenttia artikkeliin ”Helmen sisar – Lucinda Riley

 1. Allu 10.1.2021 / 20:26

  Mä taas luin sen ekan, ookoo mutta ajattelin että tylsää jos muut menee samaan malliin ja jätin lukematta.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 10.1.2021 / 20:31

   Mä annan toiselle kirjalle mahdollisuuden. Onhan tämäkin ihan hyvää viihdettä korona-aikana. Pistin kirjastoon jonoon haun tuohon ykkösosaan, mutta näytti olevan aika pitkä jono.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s