Punainen myrsky – kirja

Elina Hirvosen romaani Punainen myrsky pohjautuu Hussein al-Taeen perheen selviytymistarinaan. Siinä annetaan ääni vaiennetuille lapsille ja naisille, jotka kärsivät sodan jaloissa. Hirvonen kulki al- Taeen perheen jalanjäljissä tarinoiden kautta Irakista Saudi-Arabiaan ja sieltä Suomeen. Näistä aineksista hän loi oman fiktiivisen romaaninsa.

Kirja on karu matkakertomus. Tarina etenee vauhdilla läpi vuosikymmenten ja eri maiden. Tässä vauhdissa dokumentti ei ehdi pysähtyä kovin syvällisesti yksittäisiin hetkiin, mutta se loihtii kyllä hyvin esille sen, kuinka etuoikeutetussa ja turvallisessa maailmassa ilman sodan välitöntä uhkaa me saamme elää ja kasvattaa lapsemme. Hirvosen teksti on sujuvaa ja nautittavaa luettavaa, vaikka tarina itsessään on ajoittain synkkäkin. Toivoa antaa se, että kuoleman keskellä on myös selviytymistarinoita.
Bloggariklubilla ennen joulua saimme lomaluettavaa. En saanut tartuttua kirjoihin, mutta nyt lueskelen niitä pikkuhiljaa. Ulkona ropisteleva räntäsade antaa luvan kietoutua lämpimiin vällyihin tarinoiden vietäväksi.

Seuraavina odottavat vielä lukemista Jussi Nikkilän kirja Näyttelijä ja Meiju Niskalan Sata kirjettä kuolleelle äidille.


Yhteistyössä WSOY ja Tammi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s