Salaman tulitikkuleikkejä

Rauhallinen mökki-ilta sai dramaattisen käänteen, kun ukkonen jyrähti aivan päällä ja sähköt menivät. Miehen kanssa ihmeteltiin savun hajua ja kohta jo rymisteli naapuri ovella ja huusi, että metsä palaa.
Tolkuttoman määrän savua ehtii niellä ja maata tampata kymmenessä minuutissa ennen kuin paloautot alkoivat ujeltaa paikalle.
Alkusammutusvälineistö ei tainnut olla paras mahdollinen, mutta sillä pidäteltiin tulta juuri riittävän kauan ennen kuin ammattilaiset ottivat homman haltuun. Tuuli painoi tulta eteenpäin sellaisella vauhdilla, että meidän oli pakko kuumuudessa perääntyä.
Kuuden paloauton ja useiden palomiesten voimin tuli talttui nopeasti.
Meidän onneksi tuli suuntasi mökiltä pois päin. Mutta 100 metriä ei ole pitkä matka ja toisella tuulen suunnalla olisimme äkkiä olleet saarroksissa.
Elämä on, olisi sanonut Matti Nykänenkin ja minä olen ihan samaa mieltä. Tästä männystä salama raapaisi tulen rutikuivaan maahan.
Kiitos palokunnat Orivesi, Korkeakoski, Länkipohja, Pirkanmaa, Keski-Suomi…mistä lie lähiseuduilta kaikki autot, jotka kiirehtivät seuraavaa paloa sammuttamaan pillit vinkuen.

4 kommenttia artikkeliin ”Salaman tulitikkuleikkejä

  1. Allu 28.6.2023 / 23:26

    Jestas! Tollaistahan sattuu vain elokuvissa.

    Tykkää

  2. Jaana 29.6.2023 / 23:30

    Kääk, mikä seikkailu, paitsi että oli totista totta! Onneksi onnellinen loppu…

    Tykkää

    • blyygiblumsteri 30.6.2023 / 07:45

      Seikkailu muistutti kuinka pienestä voi olla kaikki kiinni. Kiitollisia olemme siitä, että mitään vakavampaa ei käynyt, pienellä sähkötällillä selvittiin ja sulakkeiden vaihdolla. Yksikään sähkölaite ei mennyt rikki, vaikka ensin näytti siltä. Ensimmäinen paloauto oli paikalla noin kymmenessä minuutissa, mikä meitä hämmästytti. Ja iso mökkimäkikin kaahattiin ylös täydessä vesilastissa. Iso arvostus niin ammattilaisia kuin vapaapalokuntia kohtaan.

      Tykkää

Jätä kommentti