Avantouintia Tallinnassa

Vielä ei ole avantouintikausi ohi. Jos on jäitä, niin on avantojakin. Jos on avantoja, niin on avantouimareitakin.

Kuulin huhuja Tallinnasta, että Piritan vierasvenesatamassa kylpylähotelli Pirita Spa:n takana on talvisin avantouintipaikka. Sain yhteyden Tallinnan talviuintikeskuksen toiseen omistajaan Hannes Viherpuuhun. Hän lupautui ystävällisesti esittelemään paikkaa.

Hannes on perustanut Tallinna Taliujumiskeskuksen ystävänsä Aivar Rosenbergin kanssa. Tämä kausi on jo kymmenes talviuintikeskuksen toimintakausi. Hannes on itse uimari taustaltaan. Hän kiinnostui talviuintikisoista. Harjoituspaikan puutteessa sellainen piti itse avata. Hannes oli myös järjestämässä Tallinnassa viime vuonna talviuinnin maailmanmestaruuskisoja. Suomen avannot ja talviuintikisat ovat hänelle tulleet tutuksi vuosien varrella. Hän on varsinainen joka paikan monitoimimies ja puhuu muuten sujuvaa suomenkieltä! Kun paikan päälle on kerran päästy, niin ei muuta kuin jäiden joukkoon kokeilemaan, onko vesi etelässä lämpimämpää.

Tuuli oli painanut jäälautat rantaan, mutta hyvin sinne sekaan mahtui. Avantococtail oli oikein piristävä!

Vähän minun piti selitellä Hannekselle, että en minä oikeastaan ui, kastelen vain uimapuvun. Hän lohdutti iloisesti, että aina jos irrottaa kädet rappusista niin se on jo uimista. Kävin siis uimassa.

Keskuksen saunat lämpiävät vierailijoille ainakin maaliskuun loppuun saakka, ehkä vielä huhtikuussakin, tiistaisin ja torstaisin klo 18-22 sekä sunnuntaisin klo 9-18. Pukuhuoneissa pääsee vaihtamaan vaatteet. Kylpypalju ja grillikin löytyy saunan nurkalta. Hinta vierailijoille on 2€.

Viron itsenäisyyspäivänä uimareita kävi yhden päivän aikana ennätykselliset 320 henkeä. Kokemukset ovat olleet positiivisia myös uusilla harrastajilla. ”Super kogemus, ei jää kindlasti viimaseks!”

Linkkien takaa löydät hauskan videon avantouinnista, joka on kuvattu Piritalla. Kiitos vlogisti Hans Markus Antson!

Taliujumine Pirital Facebook

Video Piritalta

Vielä ehtii avantoon ja vieraat otetaan superystävällisesti vastaan, kiitos Hannes!

2 kommenttia artikkeliin ”Avantouintia Tallinnassa

    • blyygiblumsteri 15.3.2019 / 23:09

      Never say never! Mä sanoin aina, että ei ole mun urheilulaji, mutta kuinkas kävikään…

      Tykkää

Jätä kommentti