Oma Limoncello

Pitäisiköhän kehitellä oma nimikkolimoncello niinkun eräillä on? Ei pitäisi olla vaikeaa ainakaan netistä löytyneen reseptin mukaan:

Kymmenen – viidentoista paksukuorisen sitruunan puhdistetut kuoret liotetaan huoneenlämmössä litrassa kirkasta viinaa (esimerkiksi vodkaa) vähintään kaksi viikkoa. Tämän jälkeen kuumennetaan kaksi litraa vettä kiehuvaksi ja sekoitetaan liuokseksi siihen 800 grammaa sokeria. Sokeriseoksen annetaan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sitruunankuoriuute suodatetaan kirkkaaksi ja sekoitetaan yhteen sokeriseoksen kanssa. Valmis Limoncello pullotetaan sopiviin annospulloihin ja pannaan jääkaappiin kypsymään. Mitä pidempi säilytysaika, sitä hienostuneempi maku. Juoma tarjoillaan aina hyvin jäähdytettynä. Sopii hyvin esimerkiksi digestiiviksi eli aterian päätteeksi tarjottavaksi juomaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s