Rouvan kesäiset terapiatuokiot

Kun viime kesänä hankittu uusi ruohonleikkuri hyrähti ensimmäistä kertaa käyntiin tämän niittokauden aikani, niin ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua. Meidän avioehdossa on kuulemma kirjoitettuna, että rouvan kesäisiin terapiatuokioihin kuuluu nurmikon leikkuu. Sukuni perinteetkin kuulemma velvoittavat siihen. Äitini oli ruohonleikkaaja sielultaan niin kauan kun jalka siihen hommaan nousi. Sisko leikkaa nurmikkonsa. Veljen vaimo suristelee ympäri tiluksiaan niihin paikkoihin, johon päältä ajettavat eivät yllä. En pistä hanttiin. Ruohon leikkuu mäkisellä tontilla korvaa punttisalin. Hiki pinnassa on kiva pulahtaa järveen vilvoittelemaan.
Toinen rouvan terapiakone on ehdottomasti oksasilppuri. Lainakone sanoi sopimuksensa irti ja tilalle tuli ärhäkkä pikkusuristin. Oksasilppurin vieressä voi seisoskella syöttämässä leppoisaan tahtiin oksia koneen kitaan. Kovasti on touhukas tunne, vaikka tällä puuhalla tuskin kovin hyville tuntipalkoille pääsee. Nurkat kuitenkin siistiytyvät ja kasvit saavat katetta.

Onneksi eivät oksat ihan heti lopu. Sen verran iso kasa tuli viime syksyn puunkaadosta. Terapiatuokiot on varmistettu joksikin aikaa.

6 kommenttia artikkeliin ”Rouvan kesäiset terapiatuokiot

 1. Terhi 26.5.2023 / 07:03

  Hei. Poikkesin blogiisi kun tunnistin kuvasta saman ruohonleikkurin kun minkä itselleni ostin toissa vuonna . Näyttää meillä olevan samat ilon aiheet :-). Minä myös ajelen nurmikot ja tykkään kovasti oksasilppuri hommastakin. Ja niiden lisäksi on klapikone yksi suosikkivehkeistä. Sielu lepää kun klapeja syntyy :-).Ja ehkä parasta on se, että voi puuhata ulkona jotain hyödyllistö.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 26.5.2023 / 08:01

   Hei, perustetaan konekerho! Klapikone on mulle vähän pelottava, mutta olisi kyllä näppärä peli.

   Tykkää

   • Terhi 26.5.2023 / 21:34

    Klapikone on ihan ok laite.Ei tarvii yhtään pelätä mutta kun klapisirkkeliäkin käytän joskus ja se on pikkuisen jännittävää.Pitää niin kovaa ääntäkin☺️.

    Tykkää

 2. ansku 26.5.2023 / 07:50

  Niiin komppaan 🤗 Mökille saapuessa nurmi on yleensä kasvanut pitkäksi ja tulee kova kiire hakea leikkuri esiin. Siinä trimmaillessa ajatus liitää ja jälki on upean samettinen. Ja tästä saa nauttia useasti kesässä 😆

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 26.5.2023 / 08:03

   Eipä ole tarvinnut pelätä, että tämä huvi loppuisi kesken. Yleensä syksyllä onkin kiva siirtyä muihin terapiamuotoihin:)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s