Hiihtäen Piikainluodolle

Siellä se häämöttää, pieni ja sievä Piikainluoto. Sinne pääsy on ollut talviurheilukauteni päätavoite. Vaihtoehtoina on ollut retkiluistelu tai hiihto. Järven jäällä suksilla sivakointi osoittautui parhaimmaksi valinnaksi.

Pienelle luodolle on vajaan viiden kilometrin hiihto Oriveden Pitkäjärven kylän uimarannalta. Matkalla voi poiketa halutessaan Lehtistensaaren laavulla. Talven mittaan jäälle on vedetty rata retkiluistelijoille sekä latu hiihtäjille. Nyt lumimyräkkä ja tuuli olivat ummistaneet molemmat.
https://blyygiblumsteri.com/2022/01/06/lounasluistelulla/

Vanhoja ladun pohjia seuraillen, välillä umpihankihiihtoa harrastaan, hankikantosia hyödyntäen ja muiden latuja etsien reitti löytyi perille.

Pieneltä luodolta löytyy kaikki mitä retkeilijä voi toivoa. Kauniissa huussissa voi viihtyä pidempäänkin, jos tarve vaatii.

Laavulla voi istuskella auringonpaisteessa tuulelta suojassa. Uusia pöytiä ja penkkejä on valmistettu retkeilijöiden iloksi. Puuvarasto oli viittä vaille valmis.

Makkaranpaistoa varten oli kaikki tarvittava.

Minä vain lepuuttelin jalkoja ja ihailin maisemia.

Längelmävesi lepäsi lumen alla.

Ehkä pitää taas kesällä meloa Piikainluotoon omasta mökkirannasta. https://blyygiblumsteri.com/2021/07/03/kajakkiretki-piikainluotoon/

Pieni ja sievä kuin Piikainluoto, oli sitten kesä tai talvi. Kiitos talkoolaiset hienoista rakennelmista ja ylläpidosta!

Piikainluoto löytyy kartan oikeasta alanurkassa.

6 kommenttia artikkeliin ”Hiihtäen Piikainluodolle

 1. Thilda 11.3.2023 / 09:01

  No onpas nyt hassua, tuonne mekin vähän suunniteltiin menevämme tänä viikonloppuna moottorikelkalla. 😄 Katsotaan päästäänkö siihen saakka.
  Viime talvena käytiin kerran ja todettiin paikka vallan mainioksi!

  Tykkää

 2. Sari 11.3.2023 / 10:41

  Hienoa, että Piikainluodon laavu löytyi, vaikka ladut olivat ummessa lumisateen ja tuiskutuulen jälkeen. Tänään la 11.3. ladut on taas avattu. Ja rataakin aurataan.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 11.3.2023 / 11:58

   Seikkailumieltä vähän niin perille löytää. Hienoa, että latuja jaksetaan sitkeästi avata. Ahkeria talkoilaisia löytyy niin ladun laittoon kuin laavun rakentamiseen. Kiitos sinne!

   Tykkää

 3. Paula 13.3.2023 / 21:19

  Maagisen kauniit varsinkin nuo kaksi kuvaa – – sinitaivas, pilvet, valo ja hanki! Hienoa!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s