Tuliaisia Kanadasta

Ilmastonmuutos on tuonut muutoksia myös viinien ystäville. Itävallassa ja Saksassa on perinteisesti tuotettu loppusyksyn pakkasenpuremista marjoista ice wineä eli makeaa jälkiruokaviiniä. Pakkaset eivät enää varmista edes joka vuosi sopivia marjoja. Toki pientä fuskua harrastetaan ja marjoja käytetään pakastimessa. Mutta nykyisin varmempi aidon jääviinin valmistuspaikka löytyykin Kanadasta, jossa vielä riittää pakkasia.


Saimme Kanadasta mukavia juomatuliaisia. Mies pääsi maistelemaan viskilikööriä, joka oli maustettu kanadalaisittain vaahterasiirapilla. Tämä sopii makeiden liköörit ystäville, mutta ei välttämättä perinteisten viskien juojille.

Minun tuliaispullostani löytyi tuota herkuista parhainta eli ice wineä. Maku on ainutlaatuinen ja kerrassaan sopiva esim. jälkiruokien tai sinihomejuustoa kanssa. Ennen kuin Kanadakin saarretaan helteisillä syksyillä kannattaa ostaa muutama pullo tätä herkkua viinikellariin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s