Champagne Bouche

Ranskan matkamme yksi pääkohteista oli Champagne Bouche Pere & Fils. Kun reilu kymmenen vuotta sitten tutustuimme Bouchen samppanjaperheeseen olivat juomat vielä vahvasti isoisän käsissä. Poika Nicolas yhdessä vaimonsa Stephanien kanssa kantaa nykyisin päävastuun tilan pyörittämisestä. Isoisä Jose osallistuu vielä sadonkorjuun jälkeen sopivien yhdistelmien maisteluun, mutta on muuten vetäytynyt samppanjatilan arjen rutiineista. Nicolas on käynyt useita kertoja Suomessa esittelemässä talon tuotantoa. Olemme myös aiemmin poikenneet Bouchen tilalla Pierryn kylässä, joka sijaitsee aivan samppanjapääkaupunki Epernayn kyljessä.
Pääsimme käymään ystäviemme kanssa Bouchen samppanjakellareissa ja seuraamassa samppanjan valmistusta.
Hyllyistä löytyi arkistoituja vuosikertajuomia.
Tynnyrit oli järjestelty esille hienoihin riveihin.
Saimme myös kuulla, että uuttakin nimikkojuomaa on kypsymässä. Julkaisua pitänee vielä odotella pari vuotta.
Tänä vuonna sato on ollut erinomainen niin määrällisesti kuin laadullisesti. Muutama vuosi pitää odotella ennen kuin tämän vuoden rypäleitä päästään samppanjapulloista maistelemaan. Kova touhu ja tohina oli tilalla menossa, joten uskotaan vahvasti, että juotavaa riittää tulevaisuuudessakin. Muutaman pullon otimme kotiin tuotavaksi ja kohta taas pistetään Bouchelle juhlajuomatilaus loppuvuoden perhejuhliin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s