Ferranten mysteeri

Italian mysteeri kirjamaailmassa on kirjailija Elena Ferrante. Onko hän nainen, mies, henkilö, pariskunta vai peräti kirjoittajakollektiivi? Tähän mysteeriin ei ole saatu vastausta ja tarvitaanko sitä edes.

Ferranten teksti on tiivistettyä ja kiinteän analyyttistä. Juoni etenee, eikä paikalleen jäädä junnaamaan. Tämä ei ole jaakailijoiden kirja. Selvät sävelet, joita on helppo seurata, johdattelevat lukijan alusta loppuun.

Hylkäämisen päivät niminen varhainen romaani kertoo naisesta, joka jätetään. Tunteiden mylläkässä mieli ei meinaa pysyä kasassa. Lopputulemana kertoja löytää uuden version itsestään, näkee menneen uusin silmin ja ponnistautuu kohti pilkottavaa valoa. Perustarina ja jämpti sellainen. Kirja herätti mielenkiinnon Ferranten myöhäisempään tuotantoon ja suosittuun Napoli – sarjaan.

Mutta ensin on pieni pino näitä kesäkirjoja ennen kuin syksy saapuu.

2 kommenttia artikkeliin ”Ferranten mysteeri

  1. Allu 24.8.2022 / 22:12

    Jospa se onkin suomalainen Anita Raja😁

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s