Vuoden 2022 ravintola – Nolla

Suomen Gastronominen seura valitsi vuoden 2022 ravintolaksi huippuravintola Nollan Helsingistä. Ravintola suosii lähiruokaa. Se toimii kestävän kehityksen periaatteella.
Jukka Isotalo tekee ravintolan vesilasit ja – pullot kierrätyspulloista. Viinit ovat pientuottajilta ja olutta saa talon omasta pienpanimosta.
Onnistuimme saamaan pöydän ja poikkeamaan ravintolaan iltakävelyllä pienen iltapalan verran.
Vastaanotto oli lämmin ja ystävällinen palvelu alkoi ensikohtaamisesta. Toiveemme juotavan ja syömisen suhteen kuunneltiin tarkkaan.
Alkupalaksi maistelimme härkätartaria ja Nollan charcutterien kahdelle erinomaisten portugalilaisten punaviinien kanssa.
Alkupala vei nälän sopivasti emmekä halunneet iltamyöhällä tilata ollenkaan pääruokaa.
Jälkiruuan tilasin saatesanoilla, että en ole yleensä tykästynyt tattariin. Nollan tattarimaitojäätelö porkkanakompotilla ja tattarikakulla oli suorastaan herkullinen.
Ravintola Nolla oli täynnä, mutta palvelu pelasi hienosti ja ruoka tuli sopivan odotuksen jälkeen. Loppulasku ei ollut pahan hintainen. Nolla on kyllä huippuravintola, jossa palvelu ja ruoka tehdään pieteetillä. Suosittelen lämpimästi.

2 kommenttia artikkeliin ”Vuoden 2022 ravintola – Nolla

  1. Alllu 18.6.2022 / 07:33

    Tekeekö ne tuon „salaminkin“ itse? Me käytiin Oberstdorfissa ravintolassa, joka tekee lähiruokaa. Ne oli niin johdonmukaisia, ettei niillä ollut edes pippuria.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s