Teeren pulputus

Aamuaurinko houkutteli minut aikaiselle hiihtolenkille. Pakkasta oli mittarissa viisi astetta. Lumi oli jään pinnalla kova. Suksia laittaessani kuulin jostain vahvaa linnunpulputusta. Kipaisin hakemaan kiikarit kaulalle. Yksinäinen teeripoika yritti kutsua morsiammia aamutreffeille. Olisi varmaan toivonut nuorempia kumppaneita, mutta minä olin ainoa aamuvirkku. Muutama päivä sitten seurailimme lintujen kosiomenoja kolmen kimpassa. Tänään oli yksi onneton huhuilemassa. Taisi jäädä kimppakivasta ulkopuolelle. Nyt kuulin yksinäisen pulputtajan äänen ja varmistuin siitä, että kysymyksessä oli teerenpelit, ei metsokukon lemmenluritus.
Samalla hiihtolenkillä jäälle tuli menoani seuraamaan yksinäinen töyhtöhyyppä. Seuraa taisi sekin etsiä.
Mies on putsaillut pääsiäisen aikaan pönttöjä lintupariskunnille. Tästäkin pöntöstä löytyi edellisten asukkaiden kodin rippeitä. Pesijöitä on siis todistetusti ollut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s