Lounasluistelulla

Lounasluistelulla nautiskelin kauniista talvisäästä ja upeista maisemista. Retkiluistelurata Oriveden Pitkäjärven uimarannalta Lehtisensaaren laavulle oli saanut pituutta toisen mokoman lisää Uuhiniemen Pyykkirantaan. Edestakainen luistelu kerrytti kilometrejä lisää peräti kymmenen.
Oli virkistävä katsella uusia maisemia. Järvellä oleva sumu teki näkymästä taianomaisen.
Radalla tapasin myös Arvosen Kirsin, joka ylläpitää retkiluisteluradan Facebooksivustoa Luistelua Pitkäjärvellä. Kirsi käy itse luistelemassa radan, jotta päivitykset radan kunnosta ovat todenmukaisia. Kirsin mies Tatu vastaa radan aurauksesta. Kiittelin heitä vapaaehtoisvoimin ylläpitämästään radasta, joka on tuonut iloa monille kymmenille luistelijoille.
Nyt on myös mahdollista tukea vapaaehtoistyötä Kyläyhdistyksen kautta. Facebooksivulta löytyvät ohjeet. Ilman vapaaehtoisten aktiivisuutta tämäkin ilo olisi jäänyt kokematta. Oli kiva rupatella hetki Kirsin kanssa luistelun lomassa.
Radan uusi kääntöpaikka on Uuhiniemen rannassa.
Siellä voi ihailla maalaismaisemia.
Ihan näytti talviselta postikortilta.
Millään en olisi malttanut palata takaisin lähtöpaikalle. Moni muukin luistelija pysähtyi radan reunustalle lämmittelemään auringon valoon ja ottamaan kuvia uskomattomista maisemista.
Uimarannan alueella olikin sutinaa.
Nuorisoa kokoontui monen autokunnan voimin lätkää pelaamaan. Samalla törmäsin Pitkäjärven kyläaktiiveihin Raimo ja Sari Haveriseen. Lehtisensaaren laavu, joka on luistelureitin varrella, on pystytetty heidän mailleen. Raimo on itse veistänyt ja muun talkooporukan kanssa kasannut upean laavun ja huussin retkeilijöiden iloksi sekä Lehtisensaaren, että lähellä sijaitsevalle Piikainluodolle. Kesällä hyödynsimmekin Piikainluotoa melontaretkellä. Olipa mukava tavata tekijät henkilökohtaisesti ja kiitellä heitä sitkeyttä ja taitoa vaativasta työstä. Sarin kanssa täytimme retkiluisteluradan uutta vieraskirjaa, joka löytyi rannan pukukopista.

https://blyygiblumsteri.com/2021/07/03/kajakkiretki-piikainluotoon/

https://blyygiblumsteri.com/2021/03/19/lehtisensaaren-laavu/

Yksi kommentti artikkeliin ”Lounasluistelulla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s