Kampaamo – Kansallisteatteri

Käsikirjoittaja – ohjaaja Mika Myllyaho on viisas mies. Sopivan pituinen näytelmä pitää katsojien mielenkiinnon yllä ja tarina pysyy kasassa. Vallilan Kansallisteatterissa oli Myllyahon yksinäytöksisen näytelmän Kampaamo kantaesitys 8.12.2021. Esityspaikaksi oli valittu Vallilan vanha konepaja ja se oli kyllä nappivalinta. Näytelmä asettui hyvin Vallilan rosoisiin puitteisiin. Oli helppo asettua kuuntelemaan ja maistelemaan Myllyahon luomaa duunaridialogia.

Näytelmä on muutakin kuin työläisten ja pienyrittäjien elämäntuskaa. Kampaamon naisten pohdinta porautuu pinnan alle etsimään ihmisten omaa paikkaa, asettamaan henkilökohtaisia rajoja ja taistelemaan arvokkaan elämän puolesta. Myllyahon mukaan on kysymyksessä tragikomedia henkilökohtaisten rajojen merkityksestä. Tarina ei kuitenkaan ole traaginen, sillä näyttämölle jää leijumaan vahva toivon näkökulma. Kutkuttavat kohtaukset saavat hymyn katsojan kasvoille. Huumoria on ripoteltu mukavia annoksia juonen lomaan.

Näytelmässä esiintyy loistava nelikko Maria Kuusiluoma, Sari Puumalainen, Katariina Kaitue ja Petri Liski. Kuusiluoma on huikea heittäytyjä. Mieleeni on jäänyt hänen vahva tulkintansa näytelmässä Mestari ja Margarita. Tällä kertaa esille pääsee astetta kevyempi komedienne. Sari Puumalainen juhlii näytelmän myötä 25-vuotistaiteilijajuhlaansa. Kaitue siirtyy näyttämöllä sulavasti roolista toiseen. Ilo oli nähdä myös Liski jälleen lavalla luonnikkaasti lemmenliekkejä sytyttelemässä.

Näytelmän tarjosi Bloggariklubilaisille Kansallisteatteri. Valokuvat Mitro Härkönen / Kansallisteatteri. Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho oli syksyllä Bloggariklubilla kertomassa näytelmänsä synnystä. Kiva, että koronakummajaisten ristipaineista huolimatta päästiin nauttimaan ensi-illan iloista, koronapassin voimin tietenkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s