Pesutuvalla

Meidän uudessa kodissa on pesutupa. Sellaista ei jokaisessa kerrostalossa tule vastaan. Varasin yhden illan pestäkseni vanhan kodin verhoja, lakanoita ja kaikkea muuta mitä muuttotiimellyksessä on kertynyt pyykkikoppaan.
Ensimmäisenä piti selvittää kaikkien hienojen koneiden kommervenkit. Mistä laitetaan vedet ja sähköt, miten valitaan ohjelmat. Tarjolla oli pyykkikoneita, linkoja, kuivausrumpuja ja kuivaushuone. Onneksi tarjolla oli selkeät ohjeet.
Neljä täyttä koneellista pyöri iloisesti koneesta toiseen.
Osa kuivui kuivaushuoneessa, sillä aikaa kun toiset pyörivät kuivausrummussa.
Ensimmäistä kertaa elämässäni päätin peräti mankeloida lakanat. Koskaan en ole viettänyt neljää tuntia yhteen soittoon pyykkituvalla. Koskaan ei pyykinpesu ole ollut yhtä työllistävää. Yleensä pyykki pyörii muun elämän ohessa, eikä elämä pyykinpesun ympärillä. Hassulta tuntui se, että pyykkiä piti kuivattaa mekaanisesti. Minä kun iloitsen yön aikana itsekseen kuivuvasta pyykistä. Mutta tulipahan nyt oltua tosi tarpeellinen pyykkimuija. Seuraavassa kodissa palataan vanhaan ruotuun. Mutta leikitään nyt pyykkileikkejä hetki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s