Alumiinilaituri – Ikilaituri

Olemme olleet mökkiläisiä vajaat kaksi vuotta. Oma rantapaikka on ollut suuri ilon aihe.
Ensimmäisenä mökkitalvena jo harrastimme avantouintia, mutta avuksi reitille piti heitellä trukkilavoja, kun laituri oli enemmän veden alla kuin veden päällä.
Ensimmäisenä kesänä vanhan laiturin alle hankittiin kolme ponttoonia ja niillä selvittiin vielä tänä vuonnakin kesän alku. Kiikkerä laituri oli kuitenkin hankala ja vaarallinen.
Yhden kauniin kerran mökille tullessa havaitsimme, että myrsky oli vääntänyt laiturin kaislikkoon.
Porukalla siirsimme loputkin laiturin jäänteet toiselle puolelle niemen kärkeä.
Pienen tuumauksen jälkeen päädyimme tilaamaan uuden alumiinilaiturin. Kävimme katsomassa Ikilaiturin hallilla rakenteilla olevaa ponttoonilaituria. Heinäkuun alussa Kääriäisen Pekka toimitti kaksi laiturin palaa lahden pohjukkaan, josta hinasimme ne soutuveneellä omaan rantaan.http://www.ikilaituri.fi/
Kevyesti ne kulkivat köyden päässä.
Pekan kanssa tuumattiin kiinnityssysteemejä.
Kauaa ei vienyt, kun päästiin jo juhlimaan laiturin avajaisia.
Laiturikonsertissa todettiin laiturin vakaus usean venekunnan voimin.
Eikä esiintyjälläkään ollut valittamista.
Oma tarinansa on ollut rappusten saaminen laituriin. Halusimme kääntyvät rappuset, mutta keskikesällä joka paikassa hyllyt olivat tyhjinä. Kun tilasimme ne netin kautta niin ensimmäiset rappuset jämähtivät Matkahuollolla kahdeksi viikoksi Turkuun. Lopulta saimme ne perille vain todetaksemme, että ne olivat vialliset. Seuraava tilauskin jämähti Turkuun, mutta tuli sentään pienen odottelun jälkeen perille.
Syyskuun loppupuolella pääsimme ensimmäistä kertaa uusia rappuja myöten uimaan. Auringonpaisteessa 11 asteinen vesi tuntui melkein lämpimältä.
Olemme tyytyväisiä vakaaseen ja siistiin uuteen laituriimme. Laituri on kiinnitetty köysillä pohjaan ja rantaan sekä metalliputkilla rannan päästä. Lopullinen kiinnitys tehdään vasta myöhemmin, kun olemme nähneet kuinka matalalle vesi laskee matalimpaan aikaan. Laituria ei ole tarkoitus nostaa talveksi. Katsotaan nyt miten tämä toimii.
Vanha laituri toimii huvivenesatamana. Siitä on helppo ponkaista souturetkille.

2 kommenttia artikkeliin ”Alumiinilaituri – Ikilaituri

  1. Allu 26.9.2021 / 11:25

    Hieno laituri, toivottavasti selviää hengissä talven yli. Mun sukuloisten laituri Mallasvedellä meni viime talvena tuusan nuuskaksi,

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s