Miehen salainen puutarha

Mökillä puutarhanhoito on enemmän minun hommiani. Minä suunnittelen, istutan ja ihmettelen kukkia. Yritän taistella rikkaruohoarmeijaa vastaan välillä toivoni menettäenkin. Mies on erikoistunut voikukkien kitkemiseen.
Miehellä on oma salainen puutarha. Sinne hän hiippailee pellon pientareelle kesäöinä kastelemaan ja lannoittamaan viljelmiään. Ohimennessään hän nyppää turhat rikkaruohot pois kukkiensa tieltä.
Istutimme kesällä pellon reunaan paria erilaista auringonkukkaa. Olemme jännittäneet ehtivätkö ne kukkia ennen syksyn tuloa. Muutaman päivän poissaolon aikana useampikin kukka on aukaissut nuppunsa. Auringonkukka on lempikukkani. Olin todella iloinen, kun saimme ne kukkimaan ilman esikasvatusta.
Vielä on uusiakin kukkia aukeamassa. Olen kehottanut miestä suuntaamaan huolenpitonsa kauempana kasvaville kukille, kun ne vaikuttavat vielä kovin pieniltä. Ehkä saamme tänä kesänä riittävästi auringonvaloa näille pienimmillekin. Lannoitus ja kastelu on varmistettu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s