Opiskelijanostalgiaa

Teini pääsi opiskelemaan toivomaansa paikkaan Tampereella. Nyt on pienen spurtin jälkeen löytynyt opiskelijalle yksiö melkein yliopiston naapurista. Opiskelija täyttää tukihakemuksia opintojensa ja elämisensä rahoittamiseksi. Osoitteenmuutos on tehty. Stadilaisessa tulee manselainen. Onneksi raitiovaunut alkavat liikennöidä Tampereellakin, niin on kodikasta.
Uuh, entä sitten äitiparka? Istuu pitsan ääressä, juo valkoviiniä mukista ja muistelee nuoruuttaan. Oma opiskelijaboksi oli nurkan takana siitä, mihin teini nyt asettuu. Ihania muistoja, hyviä ystäviä, aikuiselämän opettelua. Onnea teinille kaikkiin näihin opintoihin, myös elämäntaitojen ja viisauden kartuttamiseen!

….hmm, ja minä olen aloittanut jo neuvottelut siitä, että jonain viikonloppuna pääsen muistelemaan opiskeluaikoja paikan päälle ja yökylään teinille. Yritän pitää näppini pois opiskelijaboksin sisustamisesta. Nyt alkaa oman Helsingin kodin muuton valmistelu. Lapset ovat lentäneet kodista ja pienempi riittää kahdelle hengelle. Vanha koti on myyty ja uusi osoite löydetty. Ehkä on hyvä keskittyä pesän tyhjennykseen.

2 kommenttia artikkeliin ”Opiskelijanostalgiaa

 1. Allu 1.8.2021 / 11:49

  Suomalaiset nuoret on fiksuja ja itsenäisiä, en kestä näitä saksalaisia, täälläkin on naapurien lapsukaisia vielä kotona, yksi 26v, toinen 34v. Italiassa keskimäärin 30 vuotiaaksi Hotel Mama.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 1.8.2021 / 17:22

   Minulle sopii tämä aikataulu. On siitä kyllä vihjailtukin jokaiselle, että aika olisi siirtyä oman katon alle oman tiskialtaan äärelle.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s