Kesäretki vatsa edellä

Kesäretkiä voi tehdä erilaisilla näkökulmilla. Me teimme kesäisen rengasmatkan vatsa edellä. Kohteina olivat Kuhmoinen, Vääksy ja Lahti.
Ensimmäinen ruokakohteemme oli Kuhmoinen. Aamupalaksi löytyi kahvila Tassista niin suolaisia kuin makeita herkkuja.
Omenapuiden varjossa oli mukava istua ja kuunnella lintujen lirkutusta.
Sisällä oli lisää istumapaikkoja ja silmän iloja. Näistä postaan myöhemmin.
Seuraavaksi vatsamme johdatteli meidät Vääksyyn Ranskalaiseen kyläkauppaan. Tämä oli kerrassaan hurmaava retkikohde. Herkulliset omeletit ja tapaslautaset kävivät meille kuuman päivän lounaaksi.
Vanha hotelli on valjastettu herkkujen, muodin ja sisutuksen asialle. Tavaraa löytyi kolmessa kerroksessa.
Suomalais-ranskalainen omistajapariskunta on tuonut pienen palan Ranskaa kanavan rannalle. Ihan kuin olisimme olleet ulkomaanmatkalla.
Vääksystä löytyi myös joen reunalla sijaitseva Wine&Cafe Jokiranta. Viihtyisämpää miljöötä ei varmaan hevin löydä.
Poikain Parhaat Jäätee virkisti retkeilijöitä.
Myös Danielsson Kalmarin huvilalla kannattaa piipahtaa iltapäiväkahville.
Leipomukset ovat itse tehtyjä.
Inkiväärijuoma oli hyvää, samoin taatelikakku. Niitä popsiessamme saimme samalla kuulla paikan historiasta ja muutakin mielenkiintoista.
Ulkona oli kaunis puutarha.
Varjopaikkojakin löytyi.
Vääksy oli ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, vaikka ei kulkisi muuta kuin vatsa edellä. Muusta näkemästämme postaan myöhemmin.
Vääksystä ajelimme illaksi Lahteen. Illallispaikaksi valikoitui satamassa sijaitseva Bistro Kokka. Ravintola on todella viihtyisä ja osoittautui todelliseksi kulinaristin toiviomatkan huippukohteeksi.
Valitsimme kolmen hengen seurueellemme alkupalaksi kalalautasen jaettavaksi. Lautasesta riitti hyvin kaikille herkkuja. Kylmä valkoviini sopi hyvin seuraksi.
Pääruokana oli lihalautanen, joka toimi mainiosti samalla periaatteella eli yhteiseltä lautaselta kukin napsi mitä halusi. Jokainen löysi oman suosikkilihansa. Ihan huippuhyvää!
Vaikka vatsat olivat jo pullollaan, niin silti oli pakko tilata vielä jälkiruokakombo teemamme mukaisesti yhdessä jaettavaksi.
Jälkiruokavatsaan saimme vielä nippa nappa mahtimaan näitäkin herkkuja. Bistro Kokan antimet kelpaavat vaativammallekin herkuttelijalle. Palvelu oli ystävällistä ja tehokasta. Suosittelen lämpimästi Kokkaa.
Ilta-aurinkoa ihailimme Lahdessa.
Paluumatkan poimintana kehaisen vielä Viipurilaisen kotileipomon antimia. Leipomo löytyy Lahden ja Vääksyn välimailta. Siellä voi syödä runsaan aamiaisen kaikilla lisäherkuilla. Me ostimme kotiin tuomisina ihania sämpylöitä ja pullia. Kotiin palasimme tyytyväisinä ja mahat herkkuja pullollaan. Muutakin toki retkellä puuhasimme ja niistä postailen myöhemmin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s