Uusia ravintoloita – Kirstulan kartanon Rantacafe

Vanajaveden rannalla Hämeenlinnassa Aulankoa vastapäätä sijaitsee Kirstulan kartano. Kirstulan historia juontaa juurensa satojen vuosien taakse. Kartanolla ei ole kuitenkaan jääty uinumaan viime vuosisadalle vaan siellä on tänä kesänä avattu mm. uusi rantaravintola.
Avajaisia vietettiin 10.7.2021. Me huomasimme iloksemme saavamme mökkitien puoliväliin loistavan kesäpysähdyspaikan.
Hurautimme autolla Helsingistä reilussa tunnissa Hämeenlinnaan moottoritietä pitkin. Hämeenlinnan jälkeen käänsimme vanhalle Hämeenlinnantielle kohti Pälkänettä. Ehdimme Kirstulan rantaterassille juuri ennen sulkemisaikaa.
Tapasimme paikan päällä energisen isännän Tuomas Honkajuuren, joka on johtanut Kirstulan mittavaa kesän rakennusprojektia. Kirstulan rannalle on avattu Kirstula Camping, jonka kyljessä myös Rantacafe sijaitsee.
Rantacafen ruokalistalta löysimme loistavan kokoelman aasialaisia ruokia. Makkaraperunoiden ystäviä ei toki jätetä ilman herkkujaan. Me olimme kuitenkin erittäin tyytyväisiä Xuanin luotsaaman vietnamilaisen keittiön antimiin.
Annokset olivat runsaita, värikkäitä ja todella maistuvia.
Tätä mulle lisää!
Me tulimme Kirstulaan autolla, mutta vesitsekin sinne pääsee Vanajaa pitkin.
Vettä on laiturin päässä taatusti riittävästi veneen alle, sillä tarvittaessa selällä kulkeva Silver Linekin pääsee rantautumaan.
Rantarakennusten ohi pääse kahvilalle.
Rantamökit ovat olleet aiemmin pitkäaikaisvuokralla. Elokuun alusta on kuitenkin mahdollista yöpyä sievässä mökissä, jos haluaa viipyä Kirstulassa yön yli. Karavaanareille on tarjolla paikkoja upeilla järvimaisemilla.
Tyytyväisinä ja täydellä vatsalla jatkoimme kohti omaa mökkimaisemaa. Jos oikein urhea olisi niin mahtaisi tuo matka taittua meloen muutamassa päivässä. Karttaa tutkien päättelimme, että samoilla vesillä sitä taidetaan olla, jos tarkkoja ollaan.
Suosittelen lämpimästi poikkeamaan Kirstulassa. Me ainakin aiomme ottaa tavaksi tämän viihtyisän puolimatkan krouvin sään niin salliessa.

https://www.kirstulankartano.fi/rantacafe

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s