Purnun kesänäyttely 2021

Aurinkoiset päivät ovat suosineet ulkopuuhia. Kotimaan matkailijoilla on ollut upeat lomakelit. Nämä kaksi asiaa voi yhdistää poikkeamalla kesäiseen taidenäyttelyyn Oriveden Purnuun.
Viime kesänä Purnu pidettiin kiinni koronatilanteesta johtuen. Vuoden 2020 taiteilijoiden kanssa sovittiin näyttelyn siirtymisestä vuoden 2021 kesälle. Tänä vuonna ovet ovat jälleen avautuneet.
Kesänäyttelyn järjestäjät Eerika Malkki ja Jari Granholm ovat onnistuneet kokoamaan mielenkiintoisen taiteilijajoukon Purnuun. Taiteilijat ovat tehneet uusia töitä näyttelyä odotellessaan.
Kesän ensimmäisellä Purnu-kierroksella omat suosikit löytyivät vaivattomasti.
Keramiikka- ja tekstiilitaiteilija Marianne Huotarin keraamiset ryijyt ovat hurmaavan herkullisia. Ne ovat yhdistelmä vanhaa ja uutta.
Perinteinen ryijyn henki on istutettu uuteen pukuun. Ihanat värit, ihanat yksityiskohdat. Näitä menen tuijottelemaan toisenkin kerran.
Ananasakäämän ostaisin heti, jos löytäisin sponsorin.
Loistava oivallus on ollut origamitaiteen tuominen näyttelyyn.
Videolla voi seurata origamitaiteilija Juho Könkkölän työskentelyä töidensä parissa. Huikeat yksityiskohdat saadaan aikaan märkätaittelutekniikalla.
Tässä tarvitaan kärsivällistä mieltä ja vakaata kättä.
Maaria Jokimiehen tauluista on koottu kutkuttava kokonaisuus. Tunnelmakuva toisen jälkeen houkuttaa tutkimaan yksityiskohtia ja pohtimaan löytyykö pinnan alta syvempää viestiä.
Purnun kesän 2021 näyttely on koottu pinta-teeman ympärille.
Aurinkoisena kesäpäivänä Längelmäveden pinta kimmelsi kirkkaana. Ruohokenttää silmäillessä haikeus valtasi mielen. Vielä toissakesänä Mirja Tukiainen oli vetämässä Asahi-hetkiä vierailijoille tällä nurmikolla. Savusauna ei ole vielä lämminnyt vieraille tänä kesänä. Toivossa kuitenkin eletään. Jos lauteille päästään, niin Mirjan muistolle kihautetaan ensimmäiset löylyt. Minä olen varautunut kausilipulla useampaan kesän Purnu-vierailuun. SuviDesign muotoilutapahtuma järjestetään 17.-18.7.2021. Sinne varmaan poikkean ainakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s