Jyväskylän Teeleidi

Teinien kesämatkan Jyväskylään innoitti yksi asia, joka on nimeltään Teeleidi.
Viehättävässä, yli satavuotiaassa, Karpion talossa on Jyväskylän paras teehuone. Rakennus on kaunis ja enemminkin huvila kuin vain talo. Retkelle ei kuitenkaan lähdetty vain taloa katsomaan vaan syy oli itse tee.
Myymälässä on yli 150 eri teen valikoima. Haudutettua teetä voi tilata yhdelle tai vaikka neljälle. Kuumana kesäpäivänä tarjolla oli myös virkistävää jääteetä. Juoman kylkeen saa ostettua leivonnaisia tai vaikka pieniä makeisia.
Kaunis miljöö ja hyvät tarjoilu luovat loistavat edellytykset elämykselle.
Jos teen nauttimista ei halua jättää vain teehuoneelle, saa valtavasta määrästä valita myös kotiin viemistä. Putiikissa meinasi iskeä valinnanvaikeus ja kotiin lähti lopulta kahta eri laatua: valkoista teetä ja puerh teetä.
Jyväskylässä poikkeavalle tai siitä ohi kulkevalle teeleidi on ehdoton suositus. Keskustasta on sopiva kävelymatka ja auton saa parkkiin lähelle. Myös keskustassa on pieni Teeleidin nurkkaus mutta sinne emme tällä kertaa eksyneet.
Tällainen raportti teinien kesäretkeltä Jyväskylästä.

2 kommenttia artikkeliin ”Jyväskylän Teeleidi

  1. Allu 1.7.2021 / 18:19

    Kokeiltiin joskus viime vuosituhannella pu erh kun sen piti laihduttaa, mutta ei laihduttanut ja maistui lehmän lannalle. 😊

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s