Lucinda Riley – Kadonnut sisar

Pohjoisirlantilainen kirjailija Lucinda Riley kuoli 11.6.2021. Riley on tällä hetkellä Suomen luetuin ja kuunnelluin käännetyn kaunokirjallisuuden kirjailija. Hän on erittäin suosittu kaikkialla maailmassa. Rileyn kirja Kadonnut sisar ehti juuri ilmestyä toukokuussa suomeksi. Sarjan seitsemäs kirja oli odotettu finaali hienolle teossarjalle. Riley kuitenkin toteaa kirjansa saatesanoissa, että kun hän alkoi kirjoittaa Kadonnutta sisarta, tarina piteni pitenemistään ja hän oivalsi, ettei tilaa riittänyt salaisuuksien perusteelliseen paljastamiseen. Loppuratkaisu on hautunut kirjailijan päässä kahdeksan vuotta. Saatesanoissa hän toteaa vielä, että tarinaan on tulossa kahdeksas ja varmasti viimeinen osa. ”Maltan tuskin odottaa, että saan sen vihdoin paperille.” Riley sairasti neljä vuotta syöpää ja poistui joukostamme. Nähtäväksi jää, kuka lunastaa Rileyn lupauksen Papa Saltin salaisuuksien paljastamisesta. Uskon, että perikunnalle ainekset siihen on jätetty perintönä.
Kadonneen sisaren tapahtumat Riley sijoitti kotiseudulleen West Corkiin, Irlantiin. Tavalleen uskollisena Riley kuvaa rinnan Irlannin vapaussodan tapahtumia ennen kaikkea naisnäkökulmasta 1900-luvun alkukymmenillä ja toisaalta 2000-lukua Uudessa-Seelannissa palatakseen myös uudistuneeseen Irlantiin 2008.

Kirjan juonta paljastamatta totean, että jotain kirjassa selviää ja paljon asioita jää auki. Miltei 900-sivuiseen eepokseen kannattaa suhtautua kuin hyvään ystävään, jolla tarinoita riittää vaikka koko kylälle jaettavaksi. Tärkeintä eivät ole ratkaisut vaan tarinan ääressä viihtyminen. Jään todella ihmettelemään, jos Papa Saltin salaisuuksien loppuhuipennusta ei jollain tavalla saateta luettavaksi Lucinda Rileyn kuolemankin jälkeen.

R.I.P Lucinda Riley

PS. Päivitys 13.7.2021: Kirjailijan vanhin poika kirjoittaa Lucinda Rileyn muistiinpanojen pohjalta Papa Saltin tarinan. Se ilmestyy keväällä 2023.

2 kommenttia artikkeliin ”Lucinda Riley – Kadonnut sisar

  1. Vivi Vinna 27.6.2021 / 13:50

    Ohhoh, Lucinda Rileyn kuolema tuli minulle yllätyksenä. Sattumalta kuuntelen juuri yhtä hänen kirjaansa äänikirjana, enkä ollenkaan arvannut hänen sairastaneen syöpää ja nyt luen vieläpä hänen menehtymisestään. Rauha hänen sielulleen. Todella ansiokas kirjoittaja!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s