Taistelu puutarhan herruudesta

Taistelu uuden mökkimme puutarhan herruudesta alkoi viime kesänä. Puutarhuri vs. Rikkaruohot kamppailu starttasi ankaralla väännöllä. Ensimmäisen kesän voittoina puutarhuri sai valtaansa omenapuun alustan, joka on ulko-oven edustalla ja pienen nurkan pihaa Sammakkokuninkaalle.
Kiviä, isoja ja pieniä, riittää pihassa aseteltavaksi monella tapaa. Niiden kanssa oli hyvä jatkaa tänä keväänä, kun puutarhuri aloitti Pajulinnun pesän rakentamisen.
Keskellä pihaa olevasta ryteikköisestä kukkamaasta siirtyivät perennat ja ruusut muualle ja alue siirtyi Pajulinnun valtakunnaksi.
Perennat ovat juurtuneet hyvin ja toivon niiden jaksavan vastustaa rikkaruohojen valtausyrityksiä. Omasta mökkipihasta siirrettyjen kasvien lisäksi olen tuonut istukkaita Helsingin pihasta sekä sukulaisten nurkista.
Humala kiipeää hienosti salkoansa pitkin.
Siirretyt ruusut näyttävät selvinneen siirrosta hengissä. Saa nähdä ehtivätkö ne kukkia tänä kesänä.
Pieni hyötypuutarhakin on tämän kesän voittoja. Nyt katsotaan nouseeko siihen muuta raparperin ja ruohosipulin lisäksi. Kylvetty on ainakin salaattia, tilliä ja persiljaa.
Mutta aah ja voih, työtä riittää! Suurin osa pihasta on edelleen rikkaruohojen hallinnassa. Nyt on suunnitelmissa ostaa trimmeri kasvuston taltuttamiseen ettei tarvitse pelkästään käsipelillä taistella. Teinin vanha muovijakkara on ollut hyvä istuin puutarhahommissa, kun selkä ei kestä kyyristelyä. Mutta eiköhän sitä Bauhausin ovet taas viuhu, kun lähdetään trimmerikaupoille.
Tämän kesän tavoite on saada juhannusruusut näkyville, kun tulee niiden aika kukkia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s