Unelmien koti myytiin

Viisitoista vuotta sitten muutimme unelmiemme kotiin. Muuttomatka kuusihenkisellä perheellä ei ollut pitkä, sillä asuimme jo samalla alueella. Lapsilla oli tuttu koulureitti ja päiväkotikin tunnettiin entuudestaan.
Olohuoneessamme on vietetty monet perhejuhlat, teinibileitä ja kotikonsertteja. Naapuritkin ovat tutustuneet vilkkaaseen seuraelämäämme.
Olohuoneen jatkona on toiminut iso parveke, jolla olemme viihtyneet ahkerasti keväästä syksyyn.
Parvekkeelta olemme voineet seurata viereisen puiston ulkoelämän virkistymistä keväisin, ihmisten kesäpuuhia ja syksyn upeita värejä.
Naapureille on vilkuteltu tien toiselle puolelle ja huudeltu parvekkeen kaiteen yli.
Vanhempien lasten lähtiessä maailmalle yksi makuuhuoneista muuttui TV-huoneeksi ja etätyöaikana työpisteeksi.
Iranin matkalta makuuhuoneen lattialle tuli silkkinen elämän puu- aiheinen matto. Sängynpäädyn ystävämme maalasi saman teeman mukaisesti.
Nuorimman teinin valtakunta hiljenee. Riippumatto kääritään parvekkeelta kasaan.
Keittiömme ovat välillä vallanneet kokit maailmalta. Heidän herkkupatojensa äärellä olemme saaneet nauttia hyvistä ruuista ja mielenkiintoisesta seurasta. Sohvasurffarit ympäri maailman ovat pitäneet kotiamme tukikohtanaan.
Kylpyhuoneruuhkaa ovat helpottaneet kotimme kaksi vessaa. Ilman niitä kiireiset aamut olisivat olleet katastrofi. Kaikki ehtivät kouluun, päiväkotiin ja töihin ajoissa.
Väen vähetessä ajattelimme pikku hiljaa luopua unelmiemme kodista. Kutsuimme välittäjän käynnille. Tehotrio ryhtyi tositoimiin. Ammattikuvaaja tuli kuvaamaan kotimme. Ilmoitukset laitettiin lehtiin. Kahdessa päivässä paikan päällä kävi yli kaksikymmentä ostajakandidaattia. Huoneistosta jätettiin neljä tarjousta. Kotimme myytiin pyyntihinnalla kahdessa päivässä. Lehteen tehdyn bonusjutun ilmestyessä kotimme oli jo myyty. Kaikki kävi niin nopeasti, että me ihmettelemme vieläkin, onko tämä totta. Kauppakirjat on allekirjoitettu. Meidän koti on nyt muiden unelmien koti. Me suuntaamme toivon mukaan kantakaupunkiin vuokralle kunnes keksimme, missä haluamme asua. Etsimme uutta unelmien kotia.

4 kommenttia artikkeliin ”Unelmien koti myytiin

  1. Jaana 31.5.2021 / 20:26

    Onnea, onnea! Nyt avoimin mielin kohti uusia seikkailuja.

    Tykkää

  2. Allu 3.6.2021 / 12:47

    Miten te voitte myydä sen!?!?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s