Savukalaa

Viime kesänä emme ehtineet mökkiraksakiireistä johtuen kertaakaan kalaa savustamaan. Pihasta löytyi jonkinnäköinen tiilikasa, jossa aikaisemmat omistajat ovat varmaan pitäneet tulipaikkaa. Emme kuitenkaan ehtineet sitä kesäkiireiltämme tarkemmin katsastamaan.

Kevään alkaessa ja savukalan kovassa kaipuussa ryhdyin ponnella tutkimaan, mitä tuo kasa oikein piti sisällään. Pöyhimisen saldo oli viisi ehjää tiiltä, ritilä joka oli toiminut jonkinlaisena välitasona ja iso ruostunut pelti, jonka tarkoitusta en keksinyt. Ehkä se oli ollut tuulen tai sateen suojana. Loppu kasa oli pelkkää tiilisilppua ja roskaa.

Näistä aineksista rakensin väliaikaisen tulipaikan. Siistin maapohjan ja laitoin pohjalle hiekkaa. Pelti oli hyvä pohja rakennelmalle. Tiilistä ja tiilenpalasista sain nippa nappa koottua reunukset. Mutta lopputulos oli juuri riittävä. Saimme viikonloppuna savustettua kevään ensimmäiset siiat. Hyvää oli!

4 kommenttia artikkeliin ”Savukalaa

 1. Allu 26.4.2021 / 11:22

  Ai jestas, siikaa, kuolaan täällä

  Tykkää

 2. Jaana 26.4.2021 / 20:28

  Meillä suunnitellaan samaa! Savukala omasta pöntöstä kruunaa kevään mökkitouhut. Hyvä sinä, kun sait savustuspaikan kuntoon!

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 27.4.2021 / 17:55

   Sitten kun opittaisiin vielä kalastamaan ja kalatkin perkaamaan, niin oltaisiin melkein omavaraisia.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s