Matkamuistoja Melbournesta

Melbournen kevät on lokakuussa kauneimmillaan. Kaupunki on täynnä kukkasia, ihania puutarhoja ja kauniita katuja taloineen, koristeineen, puineen ja katutaiteilijoineen. Ilma on ollut varsin sopiva matkustelulle, siinä parinkymmenen asteen paremmalla puolella. Välillä on tullut hiki sortseissa ja välillä on saanut pukea villapaitaa päälle.
Minä olen vallan tykästynyt tähän trendikkääseen paikkaan. Kaupungin keskusta on selkeä ja helppokulkuinen. Sitä kiertää ilmainen turistiratikka, jolla pääsee lähelle kaikkia keskustan nähtävyyksiä. Nähtävää on riittänyt koko viikoksi.

St.Kildan rantakatu on viehättävä. Se on täynnä kuppiloita ja putiikkeja. Rannasta on ihana näkymä laivamastojen yli poukaman toiselle puolelle kohti kaupungin korkeimpien rakennusten silhuettia. Kadun varrella kuuntelin pari tuntia ihanaa harpun soittoa, toissapäivänä säkkipilliä, eräänä päivänä katselin akrobaatteja, jotka tempasivat yleisön mukaan esitykseen. Hauskuutta ja jännitystä riitti. Kaikenlaisia markkinapaikkoja, joissa taiteilijat ja käsityöläiset myyvät tuotteitaan, riittää joka puolella.

Jännitystäkin saatiin elämään, kun eräänä aamuna herätykseksi kuului: ”Fire, fire!”. Talossa olevassa kiinalaisravintolassa oli syttynyt tulipalo ja koko rakennus tyhjennettiin. Laittelin kenkiä jalkaan vasta kadulla ja kohta oli ympärillä useita paloautoja ja poliiseja. Tuli saatiin hallintaan, mutta savua tuli joka paikkaan vallan mahdottomasti. Taisi palaa kiinalaiskokilta pöperöt pohjaan

Southgate on valtava rakennusalue, joka ennen oli täynnä tehtaita, mutta rakennettiin uudelleen. Sieltä on mukava näkymä yli Yarra-joen kohti kaupungin valoja. Paikka on suosittuja ruokapaikkoja ja putiikkeja sekä esiintyjiä täynnä. Sieltä saimme pyttipannuakin ruotsiksi. Hollantilaisen Sylvian kanssa olemme kierrelleet innoissamme kaupunkia yötä päivää. Hauskanpitoa on riittänyt.

…näin siis matkakirjeessä tarinoita maailmanympärysmatkalta 1996. Melbournesta matka jatkui Australian itärannikolle.

2 kommenttia artikkeliin ”Matkamuistoja Melbournesta

  1. Dasti Buutsit 18.4.2021 / 10:54

    Kiitos mielenkiintoisesta blogista! En ole käynyt Australiassa, mutta on se listalla tuleville vuosille. Melbourne varmastikin olisi yksi poikettavista paikoista.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s