Pieni kasvihuone

Minulla on nyt ihan ikioma pieni kasvihuone! Juuu-u, koko on noin 15×70 cm eli oikeasti pieni pöydällä tai ikkunalaudalla pidettävä versio. Rupesi niin kovasti kutkuttamaan kevätkylvösormea, kun aurinko paistoi lämpimästi. Päätin ensimmäistä kertaa elämässäni ryhtyä kasvattamaan jotain siemenestä saakka…jos ei nyt lasketa mukaan pääsiäisruohon kasvatusta.
Ostin pieniä turvebrikettejä, jotka sopivat tähän kasvihuoneeseen. Kaupan täti kertoi näitä itse käyttäneensä ja suositteli minullekin.
Kun briketit kasteli, niin vajaassa minuutissa ne turposivat isoiksi. Teini kutsui niitä kakkamunkeiksi. No, kyllähän ne ihan donitseilta näyttävät ja tuoksukin on jonkin verran maanläheinen. Sokerikuorrutus vain puuttuu päältä.
Ensi-idätykseen valikoitui laventeleita ja keijunmekkoja. Mutta kyllä oli tarkkaa puuhaa, että sai pienen pienet siemenet tähdättyä munkin silmään. Teinin kanssa päätettiin olla tyytyväisiä tulokseen, jos siemenistä puoletkin itää.
Nyt pitää vain muistaa kastella munkkeja ja pitää ne kosteana. Auringonkukan siemeniäkin ostin. En tiedä pitäisikö nekin esikasvattaa vai kokeilenko suorakylvöä myöhemmin keväällä?

2 kommenttia artikkeliin ”Pieni kasvihuone

  1. Jaana 3.3.2021 / 20:04

    Esikasvata auringonkukat, jos aiot varmuudella saada kukkia, sanoo nimimerkki ”Kokemusta on!”

    Kerran pakkanen tappoi, kerran kuivuus, joku metsän eläväkin pisti poskeensa… No, tuo viimeeksi mainittu voi tapahtua esikasvatetuillekin. Onnea ja menestystä!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s