Lintujen pihabongaus hiihtäen

BirdLifen Pihabongaus on Suomen suurin lintutapahtuma. Kaikille luonnosta kiinnostuneille tarkoitetussa tapahtumassa tarkkaillaan tunnin ajan lintuja omalla pihalla tai muulla paikalla. Pihabongaus järjestetään joka vuosi tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Meidän pihalla on kesällä kovasti lintuja, mutta nyt ei yksikään lintu sattunut kiikariini. Päätin lähteä hiihtoladulle lintuja bongailemaan.

Lähilatuni kiertää Talin golfkenttää. Kentän halki virtaa Mätäoja, jonka virtauksissa olen nähnyt lintuja pesulla. Pysähdyin sillan viereen tarkistamaan löytyykö lintuja.

Mustarastas lauloi niin että ladulle saakka kuului. Jossain lähistöllä pärryytti jokin tikkalintu. Pienet tirpat pitivät mahdotonta sirkutusta koivikossa. Minun bongaukseni oli kaksi lintua plus tirpat. Olisikohan jo kevätlaulajaiset linnuilla mielessä?

Mökkipaikkakunnan paikallislehdestä luin lintuhavaintoja aivan mökkimme lähistöltä. Sain vahvistuksen sille, että viime kesänä pihapiirissämme viihtyi melko harvinainen valkoselkätikka. Lehtikuva vahvisti havaintoni.

On muuten upeat hiihtokelit ja kotiportilta pääsee hiihtämään. Tästä voi olla iloinen. Joka vuosi ei tällaisia hiihtokelejä löydy Helsingistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s