Suku selvittää

Isäni suku on tullut siirtolaisina Karjalasta. Isälläni oli 13 sisarusta, joista elossa on enää kaksi. Meitä serkuksia on ollut alunperin 43. Osa on jo siirtynyt esi-isien luo tuonpuoleisiin.

Viikonloppuna yksi serkuksista halusi selvittää vanhan valokuvan henkilöitä. Parissa päivässä koottiin serkkuryhmä selvittelemään valokuvien paikkoja ja henkilöitä. Vanhoja valokuvia alkoi tulvia yhteiseen viestitysryhmään. Serkkuja liittyi toinen toisen jälkeen linjoille. Linjat lauloivat ahkerasti.

Nyt on ryhmässä 26 salapoliisia Kanadasta, Espanjaan ja Etelä-Karjalasta Länsirannikolle auttamassa tunnistuksessa ja jakamassa muistoja yhteisestä suvusta. Nuorin salapoliisi ei ole vielä viittäkymmentä ja kokenein jo yli kahdeksankymmenen. Hieno salapoliisiryhmä. Kyllä sitä turhemmissakin ryhmissä on tullut oltua. Mielenkiinnolla odottelen uusia kuvia ja muistoja.

2 kommenttia artikkeliin ”Suku selvittää

 1. Allu 25.1.2021 / 09:35

  Oi, kadehdin, mulla on ollut kaksi serkkua, molemmat yli 20v vanhempia ja jo nuorena kuolleet. Mistä päin Karjalaa ovat lähtöisin? Isäni oli Viipurista.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 25.1.2021 / 10:55

   Valkjärveltä on isäni suku. Minulle suku ei ole pahin vaan ihania ihmisiä ovat serkkuni ja rikkaus elämässä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s