Mökkiraksa – Keittiöremontti

Aloitimme keittiön suunnittelun mökille melkein vuosi sitten. Ensin tuumailimme ja katselimme sopivia vaihtoehtoja. Leikimme itseksemme Ikean keittiönsuunnitteluohjelmalla. Hintavertailujen jälkeen päädyimme siihen, että Ikean keittiö on meille sopiva.
Halusimme ajatuksillemme tukea ammattilaiselta. Saimme tukea ja apua Espoon Ikean Robertilta.
Selkeästi näki, että hän oli jo muutaman keittiöpaketin suunnitellut ennen meidän keittiötä. Niinpä jatkoimme suunnittelua ja osien valintoja hänen kanssaan.
Välillä tuumattiin vesihanamalleja. Päättää piti myös pöytätasojen värit ja pinnat. Iso kiitos keittiöprojektin onnistumisesta menee Ikean Robertille. Itsellä meinasi välillä tunnelmat käydä kuumana, kun yritti saada tilauslistalle kaiken tarvittavan. Robertin rauhallinen varmuus toi hyvän loppukirin tähän kisaan.
Mökkiraksalla tuli kaikenlaista viivytystä ja niinpä pääsimme keittiön kanssa eteenpäin vasta lattioiden valmistuttua. Tänä aikana oli muutama osa poistunut valikoimista ja jouduimme käymään paketin uudelleen vielä läpi. Vetimet hankimme muualta, joten ne poistettiin listoilta.
Vanhasta keittiöstä hyödynsimme hellan ja jääkaapin. Tiskikone ja muutamat muut kodinkoneet odottavat vielä hankintalistalla. Paikka tiskikoneelle on tehty valmiiksi. Nyt tuota koloa varaa viinikaappi kunnes tiskikone saapuu. Yläkaappeja meille ei tullut ollenkaan. Jossain vaiheessa ehkä jotain kevyitä lisähyllyjä seinälle voi harkita, jos siltä tuntuu. Valaistuksessa on hyödynnetty kierrätyksestä retrovalaisimia. Bauhausista hankimme kirkkaat työvalot lisävalot tuomaan.
Keittiön pöydän ääressä minulla on paikka työpisteelle. Rakennusvaiheessa ikkuna oli sijoitettu vastoin toiveitani liian vasemmalle muiden ikkunoiden viereen. En antanut periksi toiveestani ja päivä miehillä meni ikkunapaikkaa vaihtaessa niin että työpisteestä näkee suoraan järvelle eikä seinä estä näkymää. Olen kiitellyt sitkeyttäni joka kerta, kun katselen läppärin yli kaunista maisemaa.
Vaalea tammi pöytäpinta sävyttyy kauniisti yhteen tammiparketin kanssa. Keittiötä on sisustettu vanhoilla esineillä. Ystävän vanhat arvolautaset ripustettiin seinälle. Itämaiset matot sopivat väriltään hyvin yhteen. Kaunein sisustustaulu on tuo ikkunasta näkyvä upea järvimaisema.
Vielä on hankintalistalla yksi laatikosto jääkaapin toiselle puolen. Mutta nytkin on tilaa puuhailla keittiössä. Vesi kulkee sisään ja ulos. Lopun hienosäädön ehtii kyllä tehdä. Olemme oikein tyytyväisiä mökkikeittiöömme.
Kaluston kasaamisen teimme itse. Mies ja toinen pojista ahersivat levyjä leikaten ja ruuveja vaivaten. Kiittelin vain onneani, kun minua ei kaivattu siinä hommassa. Toiset ovat parempia toisissa hommissa, minä en niin hyvä Ikean ruuvikasojen ja ohjepapereiden kanssa.

2 kommenttia artikkeliin ”Mökkiraksa – Keittiöremontti

 1. Allu 3.12.2020 / 06:33

  Hitsi miten hieno teidän mökistä on tullut. Onko siellä muuten peruslämpö talvella päällä vesijohtojen takia? Muistan nimittäin miten ystäviemme mökissä Ruotsissa oli putkien tyhjennyksestä huolimatta jäänyt johonkin vettä ja harmia siitä, heillä ei ole lämmitystä.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 3.12.2020 / 07:42

   Kiitos, kyllä ollaan itsekin tyytyväisiä. Peruslämpö on talvellakin. Nyt odotellaan putkimiestä, joka tekee vielä loput kylpyhuoneen kytkennät. Vesi kulkee vuoden ympäri.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s