Mökkiraksa – Lämmitysjärjestelmä

Meidän retromökin takka on tunnelmaltaan napakymppi, mutta lämpöarvoltaan täysi nolla. Kynttilöitä siinä voi poltella ja säilöä mökkikirjallisuutta, mutta juuri muuten se ei lämmitä pakkasilla.
Viime talven raksapakkasista selvittiin pienellä rakennuslämmittimellä. Nyt alkusyksystä sillä vielä nostettiin lämpöä viileämpien öiden jäljiltä. Turha hurina kuitenkin häiritsi herkempiä mökkeilijöitä….siis minua.
Pienellä sähköpatterilla ollaan selvitty öiden yli kesän jälkeen.
Onneksi mökkikamiinan hormit saatiin parahiksi paikoilleen. Kamiina lämmittää mukavasti varpaiden lisäksi vaikka teevedet
Ennen uuden talven tuloa halusimme valmiiksi mökin päälämmitysjärjestelmän. Kovalla kiireellä siistittiin sokkelit. Rouvan pieni sementtimylly jauhoi ahkerasti, jotta saatin valettua pieni laatta pohjaksi ilma-vesilämpöpumpun ulkoyksikölle sokkelin viereen.
Asentaja teki pitkän päivän liittääkseen ulkoyksikön sisällä oleviin järjestelmiin. Nyt sitten lämpiävät pesuvedet ja lattia tällä hienolla järjestelmällä. Vähän vielä tarvitaan ohjelmointia, jotta saadaan säädöt toimimaan myös kännykällä. Sitten ei tarvita mökkitalkkaria nostamaan mökin lämpötilaa vaan kännykällä se voidaan tehdä etänä näppärästi. Tämä helpottaa elämää kummasti.
Vaikka suurimmat huolet on nyt selätetty, niin mökkiraksalla riittää puuhaa. Kylpyhuoneen lattian, seinien ja katon teko on käynnissä. Keittiössä jatkuu kaappien kasaaminen. Terassi on kesken jne. jne. Ilman kaappeja pärjää toki pitkään, mutta ilman lämmitystä ei. Sellainen olo on, että voiton puolella joka tapauksessa ollaan, kun lämpö pysyy sisällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s