Hypnoosissa

Ihmisen mieli on mystinen paikka. Hypnoosissa päästään seikkailemaan mielen poluille mystiikan keskelle. Päädyinkö hypnoosissa tanssimaan tiputanssia esiintymislavalle tai tekemään itseni naurunalaiseksi hölmöillä puheilla ja tempuilla?

Tuttavani opiskelee hypnoterapiaa. Hän etsi itselleen opiskeluvaiheen asiakkaita. Minä kiinnostuin asiasta ja lähdin mukaan selvittämään, mitä hypnoosissa tapahtuu. Kun ystäväni kuulivat asiasta, niin heidän ensimmäinen reaktionsa oli, että kuinka uskallat. Luulen, että hypnoosista puhuttaessa tulee ensimmäisenä mieleen niin minulle kuin muille televisiossakin nähdyt showhypnoosit, jossa herkkiä ja innokkaita ihmisiä juoksutetaan kuin pässiä narussa.

Olemme tavanneet hypnoterapeuttini kanssa kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla tapasimme kasvotusten ja toisen kerran videoyhteyden välityksellä. Aluksi hypnoterapeuttini kävi läpi istunnon kulkua ja hypnoosin tavoitteita ja menetelmiä. Keskustelussa sovimme aiheet, joihin pureudumme. Keskustelua täydennettiin hypnoosiharjoitteilla, joissa hyödynnettiin esim. mielikuvia.

Ensimmäiset hypnoosikokemukseni olivat erittäin positiivisia. Missään kohtaa en pelännyt, että hypnoterapeuttini haastaa minua johonkin sellaiseen, josta en pidä. Istunnot olivat todella positiivisia ja rentouttavia. Yhteisen tuokion jälkeen olo oli todella voimaantunut ja virkistynyt. Minusta on ollut hienoa, kun olen pystynyt hyödyntämään joitain harjoituksia arjessa myös jälkeen päin. Koen, että jo näistä muutamasta kerrasta on ollut hyötyä. Hypnoosia käytetään mm. urheilijoiden mentaaliharjoituksissa. En yhtään ihmettele, että sitä pidetään myös hyvänä ja tehokkaana rentoutusmenetelmänä.

2 kommenttia artikkeliin ”Hypnoosissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s