Mökkiraksa – Sokkelit siistiksi

Mökkiraksan murheenkryyni on ollut sokkeli. Edellisen remontoijan jäljiltä olemme siistineet pintaa parhaan kykymme mukaan. Hiki on tullut erilaisia styrokseja ja pultteja irroittaessa.
Lopputulema on ollut kuitenkin se, että ilman dynamiittia ei pinnasta saa likoja räjäytettyä pois. Turha siis kuvitella rappaavansa tai maalaavansa sokkelia.
Ollaan sitten selvitelty erilaisia pinnoitusmateriaaleja, käyty haastattelemassa myyjiä, katsottu Youtube-videoita jne. Olemme päätyneet kokeilemaan sokkelin siistimistä valmislevyillä, joissa on kivimurskepinta. Vironpojat ovat tämänkin keksineet. Menekki on ollut niin kova, että saimme tilattua viikonlopuksi vain yhden levyn koeajoon.
Levyn leikkaamiseen on kokeiltu erilaisia masiinoja. Levyn kiinnitystä sokkeliin laitettaviin koolinkeihin on kokeiltu helpoimmalla seinällä. Näyttää siltä, että mökin sokkeli siistitään näillä levyillä, kunhan Viron pojat saavat niitä toimitettua lisää lahden tälle puolen. Värivaihtoehtojakin olisi useampi, mutta harmaaseen nyt päädyimme. Se on hyvä yhdistelmä mustan seinälaudoituksen kanssa. Mustaakin levyä olisi, mutta ehkä sitten tulisi jo liian mustaa.
Sokkelinjalkaan on valettu myös rappunen. Kylpyhuoneen alla on matala tila. Siellä kulkevat talon viemäri- ja vesijohtoputket. Olemme nimenneet tilan Hobittiluolaksi, kun se on niin pieni ja katto alhaalla. Hobittiluolaan on väsätty liuskekivistä parempi askelma sisään ja ovea on mallailtu, jotta pakkasten tultua putket eivät jäädy. Vähän vielä on viriteltävää ovessakin, mutta kohta on hobiteilla hyvät oltavat. Remontissa jääneitä vuorilautoja on voitu hyödyntää oven rakentamisessa.
Kohta meillä on varmaan bileet Hobittiluolassa…ainakin putkimiehet on kutsuttu sinne käymään. Putkia siirtämällä saadaan tilaa ruohonleikkurille talveksi. Eivätköhän hobitit hyväksy pienen sisustuselementin luolassaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s