Rapujuhlat

Tämänvuotisissa rapujuhlissamme oli vaikutteita Ahvenenmaalta. Ystävämme toivat meille juhlaan sopivaa rekvisiittaa, hattuja, kaulalappuja ja upean snapsipullon retkiltään Ahvenanmaalle. Kaupan päälle saatiin uusia rapulauluja.
Vähän meillä oli olo kuin lastenkutsuilla, mutta eiköhän se sopinut hyvin illan henkeen.
Näiden hauskojen uutuuksien lisäksi pidettiin huolta perinteistä.
Rapujuhla-albumiin on dokumentoitu vuodesta 1998 osallistujien nimet, juhlapaikka ja illan menu. Muutenhan emme varmaan muistaisi juhlista mitään muutaman vuoden päästä. Joskus yksityiskohdat saattavat olla myös hieman hämärän peitossa juhlintaa seuraavana aamuna.
Tällä kertaa alkukeittona oli superherkullinen paahdettu kukkakaalikeitto lisukkeineen.
Pääruokana oli tietenkin rapuja. Päijänteen kasvatit keitti meille vanha tuttuni vuosien takaa eli Ruokosen ravun Ilkka Raukola. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että ravut olivat erittäin maukkaita ja keittoliemi ilmeisen onnistunut.
Ravut ja snapsi hupenivat innokkaiden rapujuhlijoiden suihin. Välillä laulettiin rapulauluja ja muisteltiin menneitä yhteisiä rapujuhlavuosia.
Kun viimeinenkin täpläsaksi oli jaettu niin oli jälkiruuan aika.
Hämärtyvässä illassa kannettiin pöytään tyylikäs Apperolspritz-kakku ja pullo kuohuvaa.
Innokkaimmat jatkoivat juhlintaa saunan lauteilla. Aamulla sitten vertailtiin yöunen pituutta ja päänsäryn syvyyttä. Mutta kyllä taas kannatti kokoontua rapujen äärelle juhlistamaan monivuotista perinnettä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s