Zaandamin kello

Mytologian hahmo Atlas kantamassa maailmankaikkeutta harteillaan oli hämmentävä näky vanhan rintamamiestalon vintin perukoilla. Ihan kuin se olisi ollut väärässä paikassa tullessaan komerosta ulos.
Atlas-hahmon edessä oleva teksti Nu Elck Syn Sin paljasti tulijan olevan Alankomaista. Hollanninkielinen teksti toteaa kutakuinkin, että jokaiselle makunsa mukaan. Kolme etureunan hahmoa kuvaavat kolmea hyvettä uskoa, toivoa ja rakkautta.
Kellotaulun messinkiset viisarit samettitaululla ovat pysähtyneet iltauutisten aikaan.
Painavat punnukset hohtavat kirkkaina valossa.
Zaandamin kello on täysin mekaaninen ns. hollantilaisen rikkaan miehen kello. Emme tiedä, miten kello oli kulkeutunut vintin perukalle. Se kuitenkin lähti perinnön jaossa mukaamme. Ei se oikein taida kuulua meidänkään seinälle. Kukahan kaipaisi Atlasta seinälleen? Heilurikello pimputtelisi iloista Zaandamin aikaa puolen tunnin välein ellei sitä hiljennä. Mukavaa seuraa saisi näinä hiljaisina korona-aikoina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s