Sappirakon poistoleikkaus

Ensin luulin, että minulla on sitkeää närästystä. Sitten tutkittiin, onko sydämessä jotain vikaa, kun sain massiivisia kipukohtauksia, jotka tuntuivat säteilevän sydämen alueelle. Syy kuitenkin löytyi sappikivistä. Aikani yritin selvitä tiukan ruokavalion avulla, mutta lopulta oli taivuttava leikkaukseen, kun kohtaukset olivat niin kivuliaita.

Minulle tehtii sappirakon poisto tähystyksellä. Neljän vatsaan tehdyn reiän kautta poistettiin sappirakko ja 50 sievää valkoista sappikiveä. Melkoinen viljelmä on siis kasvanut sisälläni.

Aamulla kahdeksan maissa mies kuskasi minut Jorvin sairaalaan. Ensimmäiset pari tuntia kuluivat sairaanhoitajan ja kirurgin juttusilla ja vaatteiden vaihdossa. Sitten siirryttiin leikkaussalin puolelle, jossa meni seuraavat reilu pari tuntia valmisteluineen, nukutuksineen ja leikkauksineen. Heräämön puolella tuttu hoitaja valvoi heräämistäni ja toi minulle välipalaa. Metvursti ja suolakurkku leivän päällä maistuivat, sillä paastoa oli kestänyt jo edellisen päivän puolelta.

Kolmen jälkeen iltapäivällä olin valmis kotiutumaan kotihoito-ohjeiden kanssa. Sairaanhoitaja saattoi minut ulko-ovelle, jossa mies jo odotti auton kanssa.
Kotimatkalla haettiin apteekista massiivinen arsenaali kipulääkkeitä, kaikesta päätellen ihan tarpeeseen.
Retkeltä sain matkamuistoksi kompressiosukat, joita pitää käyttää vuorokausi. Ehkä sitten pääsevät lentosukiksi, kun joskus lentäminen taas maistuu. Hauska tuotenimi näillä sukilla. Muistuttaa korona-ajasta.

Kokemus Jorvin sairaalan toiminnasta ja henkilökunnasta oli todella positiivinen. Ammattitaitoiset ja hyväntuuliset hoitajat antoivat turvallisen olon. Suuri kiitos suuntautuu erityisesti Päiville, joka seurasi minua koko päivän. Tämä oli ensimmäinen nukutuksessa tehty leikkaus minulle ja vähän hermostutti koko prosessi. Leikkaava kirurgi Henrik Husu piti tehokkaan juttutauon ja kaikesta päätellen teki loistavalla ammattitaidolla sen, mitä pitikin.

MUTTA… Sain Jorvissa tuntuvat sisäilmaoireet. Ääni katosi kokonaan jne. Olen työhistoriani aikana altistunut huonossa sisäilmassa ja kärsinyt sisöilmaoireista. Päivän vierailu Jorvissa pamautti päälle melkoiset oireet. Kiireeni pois Jorvista johtui osittain näistä oireista. Kun tiedän omat sisäilmaoireeni, niin tiedän, että ne hellittävät pikku hiljaa, kun siirryn pois ongelmaympäristöstä, mutta soisinpa että hoitohenkilökunnalla olisi terve työympäristö. Kaikesta muusta Jorvin henkilökunnalle ISO KIITOS! Nyt vain kipulääkkeiden seurassa nukkumaan.

6 kommenttia artikkeliin ”Sappirakon poistoleikkaus

 1. Jaana 7.8.2020 / 17:07

  Pikaista paranemista!

  Minut on useita kertoja nukutettu ja hengitysputki saa aikaiseksi juuri noita oireita. Jospa ei olisikaan homealtistusta. Pyydä seuraavalla kerralla – jota toivottavasti ei tule! – pieni hengitysputki. Minä aina pyytelen erityisesti vielä varomaan äänihuulia.

  Terv. Nimimerkit ”Kaksi äänetöntä yhtiömiestä”
  Ps. Kiitos viimeisestä! Oli hauska taas tavata.

  Tykkää

  • blyygiblumsteri 8.8.2020 / 08:43

   Toivon ettei seuraavaa kertaa tarvita! Osin syy oli varmaan hengitysputki, mutta pelkään että se ei yksin selitä reaktioita. Kesän yllättävin kohtaaminen kanssanne, joka oli sekunteista kiinni ettei se mennyt ohi! Olin huippuonnellinen yllätyksestänne, näitä lisää!!

   Tykkää

 2. Allu 8.8.2020 / 17:43

  Oho, onpas sulla kivituotantoa, ensin niitä laattoja ja sitten vielä sapetti.

  Tykkää

 3. *Taina* 11.8.2020 / 16:24

  Pikaista paranemista ! Hyvä kun olet hoitoon tyytyväinen.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s