Keidas omenapuun alla

Meidän mökkiomenapuun alle on ahkerasti rakennettu pientä oleskelukeidasta.
Minä aloitin valamalla sementistä laattoja.
Ahkerat ystävät ovat muokanneet rinnettä, kuskailleet kiviä ja ideoineet toteutusta useampana viikonloppuna. Nyt rakennuspuuha eteni taas askeleen. Siirtelimme ja tasoitimme lisää maata. Siistin omenapuusta kuivuneita oksia. Levitin kangasta rikkaruohojen kiusaksi hiekan alle.
Laatat löysivät paikkansa alueen keskeltä, kuten myös vanha sementtinen salaojaputki kukkatelineeksi. Laatoissa oli melkomoinen sovittelu. Muutama rikkoutuikin homman tiimellyksessä. Aina joku laatta oli väärään suuntaan kallellaan. Lopulta sitten totesin ettei se ole niin pilkulleen tämä patio. Kyllä siinä kompastumatta kulkee.
Laatta-alueen reunuksille asettelimme kiviä ja vanhoja ruukkuja siistimään aluetta. Kirppikseltä hakemani metallituoli pääsi kunniapaikalle.
Muutama pussi kuorikatetta löytyi edellisen projektin jäljiltä. Sillä aloitimme ympäristön siistimisen. Homma jäi vähän puolitiehen, kun kate loppui kesken. Laattojen väliinkin pitää vielä hankkia jotain hienoa hiekkaa. Pieniä polkuja päällystimme soralla, että patiolle pääsee helposti kulkemaan.
Vielä on hyviä suunnitelmia pation varalta. Saa nähdä ehditäänkö ne toteuttaa tänä kesänä. Kukkia ei enää kannata istuttaa ruukkuihin ja patoihin. Ne saavat odottaa ensi kevättä.
Jotain hauskaa toivottavasti pääsen vielä kertomaan loppukesästä omenapuun alta. Ainakin voin raportoida, kuinka monta kertaa omena on pudonnut puusta päähän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s